Εκδρομές Βουκουρέστι-Καρπάθια

Share this

20

Νέο προϊόν

Αναχωρήσεις: 2/5, 1/6, 23/6

395,00 €

ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ  -  ΚΑΡΠΑΘΙΑ   6 ΜΕΡΕΣ
ΣΟΦΙΑ – ΣΙΝΑΙΑ -  ΠΑΛΑΤΙ  ΠΕΛΕΣ -  ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ  ΚΑΤΑΚΟΥΖΗΝΟΥ -   ΦΡΟΥΡΙΟ  ΜΠΡΑΝ – ΜΠΡΑΣΟΒ  -  ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ  -  ΒΕΛΙΚΟ ΤΑΡΝΟΒΟ – ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ

1Η   ΗΜΕΡΑ:  ΑΘΗΝΑ   -  ΣΟΦΙΑ
Αναχώρηση 06:30 για ΣΟΦΙΑ μέσω ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ, με ενδιάμεσες  στάσεις. Άφιξη, τακτοποίηση  στο  ξενοδοχείο,  δείπνο, διανυκτέρευση.

2Η  ΗΜΕΡΑ: ΣΟΦΙΑ –   ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ
Πρωινό, σύντομη περιήγηση στη Βουλγαρική πρωτεύουσα και αναχώρηση για  ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ. Με  ενδιάμεσες  στάσεις  θα  τακτοποιηθούμε  νωρίς  το  βράδυ  στο  ξενοδοχείο  μας,  δείπνο,  χρόνος  ελεύθερος,  διανυκτέρευση.

3Η ΗΜΕΡΑ: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ ( ΞΕΝΑΓΗΣΗ ) 
Πρωινό και ξεκινάμε την  πανοραμική  μας   ξενάγηση, όπου  μεταξύ  άλλων  θα  δούμε  το παλάτι της Άνοιξης, που διέμεινε η οικογένεια Τσαουσέσκου,  το Μουσείο του χωριού (εσωτερική  επίσκεψη), που είναι μοναδικό στο είδος του  και  η  περιήγηση μας  συνεχίζεται  για  να θαυμάσουμε το παλάτι της βουλής, χτισμένο από τον Τσαουσέσκου, δεύτερο σε μέγεθος δημόσιο κτίριο στον κόσμο μετά το Πεντάγωνο,   το Αντενέουμ, το πιο φημισμένο Μέγαρο μουσικής της χώρας, τα ανάκτορα της βασιλικής οικογένειας, την Αψίδα του θριάμβου που είναι εμπνευσμένη από αυτή του Παρισιού, το Ορθόδοξο Πατριαρχείο, την Ελληνική εκκλησία που θυμίζει Παρθενώνα, το Μουσείο του Πυροσβέστη και την στρατιωτική Ακαδημία. Ακολουθεί χρόνος ελεύθερος για  περιπάτους  στην  Παλιά  πόλη,  δείπνο, διανυκτέρευση.

4η μέρα: Εκδρομή στα Καρπάθια: Σινάια - αλάτι Πέλες, Κάστρο Μπραν (Πύργος Δράκουλα), Μπρασόβ
Ολοήμερη   εκδρομή  στα  Καρπάθια,  με  πρώτο  σταθμό  τα  ΣΙΝΑΙΑ και το ορθόδοξο Μοναστήρι που έκτισε το 1695 ο Μιχαήλ Καντακουζηνός όταν γύρισε από το Σινά και από το οποίο πήρε το όνομά της η πόλη. Συνεχίζουμε για το περίφημο παλάτι Πέλες, θερινή κατοικία του πρώτου βασιλιά της Ρουμανίας Καρόλου. Ακολουθεί το περίφημο Κάστρο Μπραν γνωστό και ως "Πύργος του Δράκουλα" ή "Κάστρο του Κόμη Δράκουλα", που κτίστηκε τον 14ο αιώνα ως αμυντικό φρούριο απέναντι στις οθωμανικές επιθέσεις.   Τελευταίος  σταθμός  για   σήμερα  το Μπρασόβ, μια πόλη μεσαιωνική και συνάμα δυναμική, με τα Καρπάθια Όρη να την περιβάλουν.  Παραμονή-  επίσκεψη,  περίπατοι  , για  να δούμε την παλιά πόλη και την γοτθικού ρυθμού Μαύρη Εκκλησία. Επιστροφή στο Βουκουρέστι  το  βράδυ,  δείπνο, διανυκτέρευση.

5Η  ΗΜΕΡΑ: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ  -  ΒΕΛΙΚΟ  ΤΑΡΝΟΒΟ  -  ΣΟΦΙΑ
Πρωινό  και  αναχώρηση  για  Σόφια. Σημαντικός σταθμός  στη  διαδρομή  μας,  το  VELIKO TARNOVO, μια  πόλη  χτισμένη στις όχθες του ποταμού Γιάντρα, γνωστή ως η  παλαιά πρωτεύουσα της δεύτερης βουλγάρικης αυτοκρατορίας και συχνά αναφέρεται ως "η πόλη των τσάρων". Μέχρι το 1965 το όνομα της πόλης ήταν Τάρνοβο και μέχρι σήμερα συνεχίζεται να χρησιμοποιείται η ονομασία αυτή. Με  ενδιάμεση  στάση,  θα  τακτοποιηθούμε το  βράδυ  στο  ξενοδοχείο μας,  όπου  θα  έχουμε  δείπνο  και  διανυκτέρευση.

6Η ΗΜΕΡΑ: ΣΟΦΙΑ  –  ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ  -  ΑΘΗΝΑ
Πρωϊνό και αναχώρηση  για  την  όμορφη λουτρόπολη  του  ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ, με το εντυπωσιακό δέντρο στην κεντρική πλατεία 500 ετών, δίπλα στο αρχαίο μαρμάρινο συντριβάνι. Στάση  και  συνεχίζουμε  για   ΑΘΗΝΑ, με ενδιάμεσες στάσεις,  άφιξη  το  βράδυ.  
Αναχωρήσεις2 κλινο1 κλινοΠαιδί
2/5, 1/6, 23/6395+ 185355

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :
 • Εκδρομές – περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • Διαμονή σε    ξενοδοχεία  3* &  4*.
 • Ημιδιατροφή  (5 πρωϊνά  &  5  δείπνα).
 • Ξεναγήσεις  σύμφωνα  με  το  πρόγραμμα.
 • Αρχηγό – συνοδό.
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης.
 • Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
 • Είσοδοι σε Μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους.
 • Φόροι ξενοδοχείων και check point (55 €)
 • Ποτά στα προσφερόμενα γεύματα η δείπνα.
 • Ό,τι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα και τις παροχές του.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

 1. Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι.
 2. Eίναι δυνατόν η μια διανυκτέρευση από τη ΣΟΦΙΑ να μεταφερθεί στο ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ.
 3. Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ