Γιορτές Σέρρες - Λίμνη Κερκίνη - Βεργίνα

Share this

dim

Νέο προϊόν

Αναχωρήσεις: 24/12, 31/12

238,00 €

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ // ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ
ΣΤΙΣ ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΣΤΟΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ ΤΟΥ MEΛΝΙΚ
ΣΕΡΡΕΣ - ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗΣ - ΟΧΥΡΟ ΡΟΥΠΕΛ - ΒΕΡΓΙΝΑ

1Η ΗΜΕΡΑ:
Αναχώρηση 07:30 από ΑΘΗΝΑ, ημίωρη στάση στην περιοχή της Λαμίας και συνεχίζουμε για το γραφικό οικισμό του ΠΑΛΑΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ, επίσκεψη στον ορεινό οικισμό με τη μοναδική θέα στο Θερμαϊκό, γεύμα προαιρετικά και προσπερνώντας τη Θεσσαλονίκη θα καταλήξουμε στην πόλη των ΣΕΡΡΩΝ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, χρόνος ελεύθερος, δείπνο, διανυκτέρευση.

2Η ΗΜΕΡΑ:
Πρωινό και μια συναρπαστική μέρα ξεκινά με πολλές εναλλαγές τοπίων και σημαντικά αξιοθέατα. Πρώτος σταθμός η ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ στο Ακριτοχώρι Σερρών, με μοναδική θέα στη λίμνη της Κερκίνης και το όρος Μπέλες. Ακολουθεί επίσκεψη στη ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗΣ, θαύμα της ελληνικής φύσης με μοναδική χλωρίδα και πανίδα. Θα γνωρίσουμε έναν μοναδικό υγροβιότοπο στο βόρειο τμήμα της κοιλάδας του Στρυμόνα που προστατεύεται και από την Σύμβαση Ραμσάρ. Γεύμα προαιρετικά και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στις ΣΕΡΡΕΣ, περίπατοι στην πόλη, δείπνο, διανυκτέρευση.

3Η ΗΜΕΡΑ:
Πρωινό και με κατεύθυνση το ΝΕΟ ΠΕΤΡΙΤΣΗ, επισκεπτόμαστε το γνωστό για την αντίστασή των Ελλήνων στις γερμανικές μεραρχίες, ΟΧΥΡΟ του ΡΟΥΠΕΛ. Η διαδρομή μας συνεχίζεται για το συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα, με τελικό προορισμό το ΜΕΛΕΝΙΚΟ η ΜΕΛΝΙΚ, τη μικρότερη αλλά ίσως και πιο γραφική πόλη της Βουλγαρίας σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από τα Ελληνικά σύνορα του Προμαχώνα. Η Ρωμαϊκή γέφυρα, το παλιό χαμάμ, το φρούριο του ηγεμόνα Σλάβ, όπως και τα λείψανα μερικών εκκλησιών (που κάποτε ήταν 75), μαρτυρούν το πλούσιο παρελθόν της πόλης. Τα παλιά κτήρια του Μέλνικ εντυπωσιάζουν με την αρχιτεκτονική τους. Η οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ακμή του Μελένικου οφειλόταν κυρίως στην εμπορία των κρασιών. Οι περίφημες «Πυραμίδες του Μέλνικ» καλύπτουν τη μικρή κοιλάδα και δημιουργούν μια ξεχωριστή εικόνα. Αξιοποιούνται ακόμη και σήμερα από όσους παραγωγούς κρασιού επέλεξαν να συνεχίσουν τις οικογενειακές τους παραδόσεις. Επιστροφή στις ΣΕΡΡΕΣ, χρόνος ελεύθερος, δείπνο, διανυκτέρευση.

4Η ΗΜΕΡΑ:
Πρωινό και αφήνουμε την πόλη των ΣΕΡΡΩΝ με προορισμό τη ΒΕΡΓΙΝΑ, επίσκεψη του ομώνυμου Μουσείου και του αρχαιολογικού χώρου. Αμέσως μετά αναχώρηση για Αθήνα μέσω ΛΑΡΙΣΑΣ- ΛΑΜΙΑΣ, με ενδιάμεσες στάσεις, άφιξη το βράδυ.
Αναχωρήσεις2 κλινοΠαιδί
24/12, 31/12238215

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Εκδρομές – περιηγήσεις με σύγχρονο πούλμαν.
  • Διαμονή (3) διαν/σεις στο ξενοδοχείο PHILIPPOS XENIA 4* στην πόλη των ΣΕΡΡΩΝ.
  • Τρία πρωινά & τρία δείπνα.
  • Αρχηγός - συνοδός.
  • Φ.Π.Α.
  • Φόρος διαμονής.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

Το εορταστικό πρόγραμμα του ξενοδοχείου για 24/12 και 31/12 θα ανακοινωθεί εώς 30/11/22 και για τη συμμετοχή θα υπάρχει πρόσθετη επιβάρυνση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ