Πώληση!
Προσφορά Εκδρομές στην Πράγα

Προσφορά Εκδρομές στην Πράγα

Share this

R-01

Νέο προϊόν

Αναχωρήσεις: 21/9, 28/9, 4/10, 18/10, 19/10, 25/10, 26/10

269,00 €

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΑ 4 & 5 ΜΕΡΕΣ


1η ΜΕΡΑ:

Αναχώρηση από την Αθήνα με απευθείας πτήση της Aegean Airlines. Άφιξη στην Πράγα και συνάντηση στο αεροδρόμιο με τον τοπικό ξεναγό/συνοδό. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και παραλαβή δωματίων. Η υπόλοιπη μέρα ελεύθερη.

2η ΜΕΡΑ:

Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε την μεγάλη ξενάγηση του ιστορικού κέντρου από την περιοχή του κάστρου της Πράγας και της Καστρούπολης (συνοικία Χράντσανι). Στην Καστρούπολη θα δούμε το ιστορικό μοναστήρι Λορέτο με τους θαυμάσιους εκκλησιαστικούς θησαυρούς και το μοναστήρι του Στραχόφ με τις υπέροχες εκκλησιαστικές βιβλιοθήκες, το ανάκτορο Σβάρτσενβεργκ και την αρχιεπισκοπή της Πράγας. Μέσα στο κάστρο θα θαυμάσουμε τον επιβλητικό γοτθικό καθεδρικό ναό του Αγ. Βίτου και το παρεκκλήσι του Αγ. Βάτσλαβ, προστάτη της χώρας, την βασιλική του Αγ. Γεωργίου -το παλαιότερο διατηρημένο θρησκευτικό κτίριο στην Πράγα- και τα παλάτια που διέμεναν οι δούκες και οι βασιλιάδες της Βοημίας. Σήμερα, ένα από τα παλάτια είναι η έδρα του προέδρου της χώρας. Θα διαβούμε την ‘‘χρυσή οδό’’ με τα πολύχρωμα σπίτια, που τον 16ο και 17ο αιώνα αποτελούσε έδρα των αλχημιστών, θα κατηφορίσουμε την γνωστή οδό Νερούντοβα και θα διασχίσουμε την πέτρινη γέφυρα του Καρόλου με τα 30 αγάλματα, σημείο αναφοράς για κάθε επισκέπτη και σύμβολο της πόλης. Θα δούμε το πανεπιστήμιο του Καρόλου, το παλαιότερο και μεγαλύτερο τσεχικό πανεπιστήμιο, και το εντυπωσιακό μέγαρο της φιλαρμονικής (Ρουντολφίνουμ) στην πλατεία του Γιαν Πάλαχ. Φυσικά, δεν θα παραλείψουμε το Κλεμεντίνουμ, ένα ιστορικό συγκρότημα κτιρίων που τον 18ο αιώνα ήταν γνωστό ως το μεγαλύτερο κολέγιο Ιησουιτών στον κόσμο και σήμερα στεγάζει την πανέμορφη εθνική βιβλιοθήκη. Στην συνέχεια θα επιβιβαστούμε από την όχθη του ‘‘Μικρού μέρους’’ (Μαλά στράνα) -μία από τις παλαιότερες ιστορικές συνοικίες στην Πράγα- σε καραβάκι, επί του οποίου θα απολαύσουμε την μοναδική θέα του ποταμού Μολδάβα στην 2ωρη κρουαζιέρα με γεύμα. Από το ποταμόπλοιο θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το νησί Κάμπα, το εθνικό θέατρο, το διάσημο σπίτι που χορεύει και το φρούριο Βίσεχραντ, χτισμένο πάνω στον λόφο. Μετά το πέρας της κρουαζιέρας, μέσα από την οδό "Παρισίων" με τα επώνυμα καταστήματα και την εβραϊκή συνοικία (Γιόσεφοβ), θα φτάσουμε στην πλατεία της Παλιάς πόλης, όπου θα θαυμάσουμε το ιστορικό μεσαιωνικό δημαρχείο, το περίφημο αστρονομικό ρολόι με την ‘‘παρέλαση των αποστόλων’’ και τον επιβλητικό ναό της Παναγίας του Τυν, με δύο παρόμοια αλλά διαφορετικά καμπαναριά. Από εκεί θα δούμε τον γοτθικό πύργο της πυρίτιδας που στέκεται υπέροχα δίπλα στο αρτ-νουβό σπίτι των δημοτών, στην πλατεία Δημοκρατίας. Στην συνέχεια της διαδρομή μας, μέσα από τα γραφικά στενά, θα συναντήσουμε το θέατρο των τάξεων, όπου έκανε παγκόσμια πρεμιέρα η όπερα του Μότσαρτ ‘‘Don Giovanni’’ και θα βρεθούμε στο σύγχρονο κέντρο της πόλης, την πλατεία του Βάτσλαβ, στην κορυφή της οποίας δεσπόζουν μεγαλόπρεπα το άγαλμα του Αγ. Βάτσλαβ και το εθνικό μουσείο. Απόγευμα ελεύθερο.


3η ΜΕΡΑ:

Πρωινό και ελεύθερη μέρα. Συνιστούμε προαιρετική ολοήμερη εκδρομή στο Κάρλοβυ Βάρυ (130 χλμ), την περίφημη τσεχική λουτρόπολη, γνωστή για τις ιαματικές της πηγές, το διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου, την μαγική ατμόσφαιρα που δημιουργείται από τα πανέμορφα κτίρια του ιστορικού κέντρου και τον ρομαντικό ποταμό Τέπλα, δίπλα στον οποίο περπάτησαν μεγάλες προσωπικότητες της εποχής όπως ο Γκαίτε, ο Σίλλερ, ο Μπετόβεν, ο Μπαχ, ο Τσάρος της Ρωσίας Πέτρος ο Μέγας. Θα κάνουμε τον πανοραμικό γύρο της λουτρόπολης από ψηλά και θα αφιχθούμε στο ιστορικό κτίριο των λουτρών και το φημισμένο ξενοδοχείο Pupp, από όπου θα συνεχίσουμε με πεζή ξενάγηση και θα έχουμε την δυνατότητα να δούμε την θερμή πηγή, το τοπικό μουσείο και το Μύλο κολονάντε, καθώς επίσης και το αυτοκρατορικό θεραπευτήριο, το θέατρο της πόλης, τις στοές και τα περιστύλια διαφόρων αρχιτεκτονικών ρυθμών που στεγάζουν τις ιαματικές πηγές, τον φυσικό θερμοπίδακα και την ρώσικη εκκλησία στην άκρη της πόλης, δίπλα στο δάσος. Ακολουθεί γεύμα σε τοπικό παραδοσιακό εστιατόριο και ελεύθερος χρόνος για ψώνια. Επιστροφή στην Πράγα αργά το απόγευμα.

4η ΜΕΡΑ:

Πρωινό και ελεύθερη μέρα. Μεταφορά στο αεροδρόμιο της Πράγας και η πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.

ΑναχωρήσειςΜέρεςΞενοδοχεία2 κλινο
21/094EXPO 4*
PENTA 4*
439
499
21/095PENTA 4*499
28/094B.W. BILA LABUT 4*
PENTA 4*
399
439
04/104EXPO 4*
B.W. BILA LABUT 4*
369
409
18/104OLYMPIC 4*
PANORAMA 4*
B.W.BILA LABUT4*
JURYS INN PRAGUE 4*
269
329
349
389
19/104EXPO 4*
PANORAMA 4*
B.W. BILA LABUT 4*
JURYS INN PRAGUE 4*
309
329
349
389
25/104EXPO 4*
PANORAMA 4*
B.W. BILA LABUT 4*
JURYS INN PRAGUE 4*
289
309
329
369
26/104EXPO 4*
PANORAMA 4*
B.W. BILA LABUT 4*
JURYS INN PRAGUE 4*
269
289
309
349

Η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ, ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
 • Αεροπoρικό εισιτήριο Aθήνα - Πράγα - Αθήνα με Aegean Airlines
 • Οι διανυκτερεύσεις με πρωινό σε ξενοδοχείο επιλογής
 • Μεταφορές από / προς αεροδρόμιο της Πράγας
 • Grand tour ξεναγήση της Πράγας
 • 2ωρη κρουαζιέρα σε ποταμόπλοιο με γεύμα (μπουφές)
 • Ελληνόφωνος ξεναγός / συνοδός

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων (150€)
 • Είσοδοι στα μουσεία και επισκεπτόμενους χώρους
 • Ποτά στα γεύματα
 • Οτιδήποτε που δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ
 1. Ολοήμερη εκδρομή στην λουτρόπολη Κάρλοβυ Βάρυ με γεύμα
 2. Μαύρο θέατρο της Πράγας
 3. Μεσαιωνική βραδιά
 4. Παραδοσιακή τσεχική βραδιά
ΑΠΟΣΚΕΥΕΣ
1 χειραποσκευή διαστάσεων έως και 56cm x 45cm x 25cm και βάρους έως και 8 κιλών &

1 αποσκευή μέχρι 23 κιλά

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ