Εκδρομή Μπενελούξ - Κάτω Χώρες

Share this

16

Νέο προϊόν

Αναχωρήσεις:  16/7, 2/8, 12/8, 22/9, 20/10

995,00 €

ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΠΕΝΕΛΟΥΞ - ΚΑΤΩ ΧΩΡΕΣ, 12 ΗΜΕΡΕΣ
ΑΝΚΟΝΑ - ΙΝΝΣΜΠΡΟΥΚ - ΜΟΝΑΧΟ - ΣΤΟΥΤΓΓΑΡΔΗ - ΜΑΝΧΑΪΜ - ΚΟΛΩΝΙΑ - ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ - ΒΟΛΕΝΤΑΜ - ΧΑΓΗ - ΡΟΤΕΡΝΤΑΜ - ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΓΑΝΔΗ - ΜΠΡΥΖ - ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ - ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ - ΒΑΣΙΛΕΙΑ - ΖΥΡΙΧΗ - ΛΟΥΚΕΡΝΗ - ΜΙΛΑΝΟ

1Η ΗΜΕΡΑ, ΑΘΗΝΑ - ΠΑΤΡΑ (ΠΛΟΙΟ):
Αναχώρηση από ΑΘΗΝΑ για το λιμάνι της ΠΑΤΡΑΣ, με ενδιάμεση στάση, μετά τις αναγκαίες διατυπώσεις επιβίβασης στο πλοίο, θα γίνει ο απόπλους για την ΑΝΚΟΝΑ. Διανυκτέρευση εν πλω.

2Η ΗΜΕΡΑ, ΑΝΚΟΝΑ - ΤΥΡΟΛΟ:
'Αφιξη στην ΑΝΚΟΝΑ και άμεση αναχώρηση για την περιοχή του ΤΥΡΟΛΟ. Διασχίζουμε τις εύφορες πεδιάδες της ΑΙΜΙΛΙΑ ΡΟΜΑΝΑ, προσπερνάμε την ΜΠΟΛΩΝΙΑ και τη ΒΕΡΟΝΑ και απολαμβάνουμε μία υπέροχη διαδρομή καθώς αρχίζει η ανάβαση των ΙΤΑΛΟΑΥΣΤΡΙΑΚΩΝ ΑΛΠΕΩΝ προς ΤΡΕΝΤΟ και ΜΠΟΛΖΑΝΟ. Το βράδυ τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.
 
3Η ΗΜΕΡΑ, ΙΝΝΣΜΠΡΟΥΚ - ΜΟΝΑΧΟ - ΜΑΝΧΑΪΜ:
Πρωινό σύντομη επίσκεψη στην πόλη του ποταμού ΙΝΝ και πρωτεύουσα του Τυρόλο και αναχώρηση για ΜΑΝΧΑΪΜ. Το ΜΟΝΑΧΟ, η πρωτεύουσα της Βαυαρίας, είναι ένας σημαντικός σταθμός της διαδρομής μας, όπου θα έχουμε ανάλογη στάση - επίσκεψη. Το βράδυ θα τακτοποιηθούμε σε ξενοδοχείο του ΜΑΝΧΑΪΜ, δείπνο και διανυκτέρευση.
 
4Η ΗΜΕΡΑ, ΜΑΝΧΑΪΜ - ΡΗΝΟΣ - ΚΟΛΩΝΙΑ - ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ:
Ενδιαφέρουσα και η σημερινή διαδρομή με συνεχώς εναλλασσόμενες παραστάσεις. Ένας υπέροχος συνδυασμός από καταπράσινα τοπία και κάστρα που δένουν αρμονικά μεταξύ τους, ακολουθώντας μια μοναδική διαδρομή δίπλα από τον ποταμό ΡΗΝΟ, μας οδηγεί στη γερμανική μεγαλούπολη, την ΚΟΛΩΝΙΑ. Σύντομη στάση και συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα της Ολλανδίας, το 'Αμστερνταμ. Νωρίς το βράδυ θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο και θα έχουμε δείπνο και διανυκτέρευση.
 
5Η ΗΜΕΡΑ, ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ - ΖΑΑΝΤΑΜ - ΒΟΛΕΝΤΑΜ:
Πρωινό και γνωριμία με τη Βενετία του Βορρά. Ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Θα επισκεφθούμε την πλατεία ΝΤΑΜ και τα ιστορικά κτίρια τα οποία την περικλείουν, το ΠΑΛΑΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ και τη ΝΕΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, κέντρο προτεσταντισμού της ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ. Θα επισκεφθούμε επίσης το ΝΕΟΓΟΤΘΙΚΟ ΚΤΙΡΙΟ του ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ, τον ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΝΑΟ του ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, την περιοχή ΖΟΡΝΤΑΝ, την πλατεία ΒΑΤΕΡΛΟ, την ΕΒΡΑΪΚΗ ΣΥΝΟΙΚΙΑ, το κτίριο του ΝΕΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ και της ΟΠΕΡΑΣ. Στη συνέχεια θα ξεναγηθούμε στο ΚΡΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ της πόλης και θα δούμε έργα μεγάλων καλλιτεχνών 17ου αιώνα όπως του ΡΕΜΠΡΑΝΤ και άλλων. Χρόνος ελεύθερος και ακολουθεί προαιρετικά επίσκεψη στο γραφικό χωριό ΖΑΑΝΤΑΜ με τους περίφημους ανεμόμυλους αλλά και τον κόλπο ΖΑΛΝΤΕΡ ΖΕΙ με το πανέμορφο χωριό των ψαράδων, το ΒΟΛΕΝΤΑΜ. Τα παραμυθένια τοπία που οι Ολλανδοί δημιούργησαν, καθώς και η πλούσια ιστορία και παράδοση συνθέτουν τοπία μοναδικά. Η επίσκεψη μας θα τελειώσει με περίπατο στο λιμανάκι του ΒΟΛΕΝΤΑΜ για να θαυμάσουμε μικρά γραφικά σπιτάκια που θυμίζουν πίνακες ζωγραφικής και γιατί όχι να γευθούμε φρέσκα θαλασσινά που πωλούνται σε αφθονία στις υπαίθριες αγορές. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.
 
6Η ΗΜΕΡΑ, ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ - ΧΑΓΗ - ΡΟΤΤΕΡΝΤΑΜ - ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ:
Μετά το πρωινό αναχώρηση για το ΒΕΛΓΙΟ και την πόλη των ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ. Η διαδρομή μας όμως ξεχωριστή και ενδιαφέρουσα, αφού περιλαμβάνει δύο σημαντικές επισκέψεις. Πρώτος σταθμός η διοικητική πρωτεύουσα της ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ, η ΧΑΓΗ, με το γνωστό σε όλους ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ, το ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ αλλά και το παλαιό ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ. Ακολουθεί το μεγαλύτερο λιμάνι της ΕΥΡΩΠΗΣ, το ΡΟΤΤΕΡΝΤΑΜ, με τον ποταμό ΜΑΑΣ να δίνει ένα ιδιαίτερο χρώμα. Συνεχίζουμε μέσω ΑΝΤΒΕΡΠΗΣ, για να καταλήξουμε στην πρωτεύουσα του Βελγίου, τις ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ. Τακτοποίση στο ξενοδοχείο, δείπνο και χρόνος ελεύθερος, για περιπάτους και πρώτη γνωριμία με την πόλη, διανυκτέρευση.
 
7Η ΗΜΕΡΑ, ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ:
Πρωινό και περιήγηση - ξενάγηση στη Βελγική πρωτεύουσα, για να γνωρίσουμε στην περίφημη «ΓΚΡΑΝ ΠΛΑΣ», το ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ, τα ΑΝΑΚΤΟΡΑ, την ΑΚΑΔΗΜΙΑ, το ΜΝΗΜΕΙΟ του ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ, το ΜΝΗΜΕΙΟ της ΕΚΑΤΟΝΤΑΕΤΗΡΙΔΑΣ και το ΜΕΓΑΡΟ του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ. Χρόνος ελεύθερος για περιπάτους στην αγορά της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.
 
8Η ΗΜΕΡΑ, ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΓΑΝΔΗ - MΠΡΥΖ:
Πρωινό και εκδρομή στην όμορφη πόλη της ΓΑΝΔΗΣ. Είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Επαρχίας της Ανατολικής Φλάνδρας, είναι μια πολυάσχολη πόλη με μεγάλο λιμάνι και Πανεπιστήμιο. Συνδέεται από θαλάσσης με το Κανάλι Γάνδη - Τερνέουζεν και έχει έναν από τους πιο πολυάσχολους σιδηροδρομικούς σταθμούς στο Βέλγιο. Διαθέτει πολύ όμορφο ιστορικό κέντρο με χαρακτηριστικά κτίσματα μεσαιωνικής και αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής, τα οποία, ευτυχώς, δεν υπέστησαν καταστροφές από τους πολέμους, αναπαλαιώθηκαν και συντηρούνται άψογα. Το ιστορικό κέντρο της πόλης είναι η μεγαλύτερη περιοχή στο Βέλγιο όπου δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία αυτοκινήτων. Ακολουθεί επίσκεψη στην Μπρύζ, μια ακόμη ιδιαίτερη βελγική πόλη που διακατέχεται από το υδάτινο στοιχείο, κυρίως στο ιστορικό κέντρο, αλλά και στα περίχωρα. Τα δύο μεγάλα ποτάμια που ξεκινούν από τη Βόρεια Θάλασσα, την Οστάνδη και τη Ζέ-μπρυζ (τα 2 μεγάλα βόρεια λιμάνια του Βελγίου), καταλήγουν στην πόλη της Μπρύζ, σχηματίζοντας πολλά μικρά και μεγάλα κανάλια. Μια πόλη με αρκετούς ναούς, του 15ου και 16ου αιώνα, κυρίως γοτθικού ρυθμού, αλλά και πολλούς πύργους. Στην τεράστια κυκλική κεντρική πλατεία της Μπρύζ, το Markt, γεμάτη από καφέ και ρεστοράν, ξεχωρίζουν το παλαιό κυβερνείο και το καμπαναριό - κάστρο του Belfort, ύψους 88 μέτρων. Επιστροφή αργά το απόγευμα στις ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ, δείπνο, διανυκτέρευση.
 
9Η ΗΜΕΡΑ, ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ - ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ:
Πρωινό και η διαδρομή μας με κατεύθυνση τα υπέροχα ελβετικά τοπία, περνά από το ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ και το ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ. Θα έχουμε ανάλογες στάσεις με πρώτο σταθμό το ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ. Το Μεγάλο Δουκάτο του Λουξεμβούργου διαιρείται σε 12 καντόνια. Πρωτεύουσα του η ομώνυμη πόλη, με σημεία ενδιαφέροντος, ο καθεδρικός ναός του 17ου αι., τα δουκικά ανάκτορα (16ος και 17ος αι.). 'Αλλες σημαντικές πόλεις είναι η Ες σιρ Αλζέτ, η Ντιφερντάνζ/Ντιφερντάγκε, η Ντιντελάνζ/Ντίντελάγκε και η Ζάνεμ. Κοιτίδα των κατοίκων του Λουξεμβούργου θεωρείται η πόλη στο κέντρο του κράτους, που διασχίζει ο ποταμός Σάουερ και φέρει το όνομα Έττελμπρυκ. Το Λουξεμβούργο υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας (Ευρωπαϊκής Ένωσης) και του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Η πρωτεύουσα του Λουξεμβούργου αποτελεί την έδρα πολλών διεθνών οικονομικών και πολιτικών οργανισμών, καθώς και μέρους των οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, υπηρεσίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, Eurocontrol). Η Έδρα του Συμβουλίου της Ευρώπης, το ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ, θα είναι ο επόμενος σταθμός μας. Η πόλη είναι χτισμένη στη δυτική όχθη του Ρήνου και διασχίζεται από τον ποταμό Ιλλ, ένα παραπόταμο του Ρήνου, ο οποίος είναι πλωτός στο μεγαλύτερο μέρος του, ενώ υπάρχουν και πολλά κανάλια, σχεδόν σε κάθε σημείο της πόλης. Είναι η πρωτεύουσα και κυριότερη πόλη του νομού Bas-Rhin της περιφέρειας της Αλσατίας, στη βορειοανατολική Γαλλία. Η πλατεία Κλέμπερ, ο καθεδρικός ναός χτισμένος από κόκκινο ψαμμόλιθο, αλλά και το κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πόλης. Νωρίς το βράδυ θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας στο ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ ή το ΟΦΦΕΝΜΠΟΥΡΓΚ, για δείπνο και διανυκτέρευση.
 
10Η ΗΜΕΡΑ, ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ - ΖΥΡΙΧΗ - ΛΟΥΚΕΡΝΗ - ΜΙΛΑΝΟ:
Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας στην περιοχή των Γερμανοελβετικών συνόρων, μέσα από μια αδιάκοπη διαδοχή λόφων προβάλουν αντικριστά οι ορεινοί όγκοι του ΜΕΛΑΝΑ ΔΡΥΜΟΥ και του ΓΙΟΥΡΑ, ανάμεσα στους οποίους περνά το μεγάλο ποτάμι. Το δρομολόγιο μας ανεβαίνει πάλι στην κοιλάδα του Ρήνου και μας οδηγεί στη ΖΥΡΙΧΗ, τη μεγαλύτερη Ελβετική πόλη, όπου θα έχουμε λίγο χρόνο να περπατήσουμε στη Μπανχοφστράσσε και να φτάσουμε μέχρι την παραλία της όμορφης λίμνης. Στην πόλη της ΛΟΥΚΕΡΝΗΣ φθάνουμε αργότερα για τον απογευματινό καφέ, πλάι στην όμορφη λίμνη με τη σκεπαστή γέφυρα και το ΜΝΗΜΕΙΟ των ΛΙΟΝΤΑΡΙΩΝ. Η μαγεία των Ελβετικών τοπίων θα συνεχιστεί στη διαδρομή μας προς το Λουγκάνο και την ευρύτερη περιοχή του ΜΙΛΑΝΟΥ, όπου θα έχουμε δείπνο και διανυκτέρευση.
 
11Η ΗΜΕΡΑ, ΜΙΛΑΝΟ - ΑΝΚΟΝΑ (ΠΛΟΙΟ):
Νωρίς το πρωί αναχώρηση μέσω ΜΠΟΛΩΝΙΑΣ για το λιμάνι της ΑΝΚΟΝΑ. Τακτοποίηση στο πλοίο και απόπλους για ΠΑΤΡΑ. Διανυκτέρευση εν πλω.
 
12Η ΗΜΕΡΑ, ΠΑΤΡΑ - ΑΘΗΝΑ:
'Αφιξη το μεσημέρι στο λιμάνι της ΠΑΤΡΑΣ και αναχώρηση για ΑΘΗΝΑ με ενδιάμεση στάση, όπου θα φθάσουμε τρεις περίπου ώρες αργότερα.
  
Αναχωρήσεις2 κλινο1 κλινοΠαιδί
   16/7, 2/8, 12/8, 22/9, 20/10
9951.380895

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
 • Eκδρομές περιηγήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3* plus - 4*.
 • Ημιδιατροφή στα ξενοδοχεία εκτός της 2ΗΣ ημέρας (9 πρωινά & 8 δείπνα).
 • Εισιτήρια πλοίων σε 4κλινες καμπίνες με W.C. (AB4).
 • Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 • Αρχηγός - συνοδός.
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης.
 • Φ.Π.Α.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
 • Είσοδοι σε Μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους.
 • Ποτά στα προσφερόμενα γεύματα ή δείπνα.
 • Ό,τι αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό και ό,τι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα και τις παροχές του.
 • Φόροι ξενοδοχείων και Check point (45 € ανά άτομο).

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
 • Είναι δυνατόν ορισμένες φορές το πρόγραμμα να εκτελεσθεί και αντίστροφα και η διανυκτέρευση του ΤΥΡΟΛΟ να μεταφερθεί στην περιοχή της ΒΕΡΟΝΑΣ.
 • Παιδιά έως 12 ετών, δικαιούνται έκπτωση 10%, εφόσον διαμένουν σε τρίκλινο δωμάτιο με δύο ενήλικες.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: Η εξεύρεση καμπίνας στα πλοία άλλου τύπου από αυτόν που ορίζει το πρόγραμμα, εφόσον είναι δυνατή, υπόκειται στις πιο κάτω επιβαρύνσεις.

Τιμή ανά άτομο με επιστροφή (Ελλάδα - Ιταλία - Ελλάδα)
Δίκλινη εσωτερική (ΑΒ2)    65€
Δίκλινη εξωτερική (AS2)    85€
Τρίκλινη εσωτερική (ΑΒ3)45€
Τρίκλινη εξωτερική (Α3)    65€
Τετράκλινη εξωτερική (Α4)35€

Για μία διαδρομή (Ελλάδα - Ιταλία ή αντίστροφα)
Δίκλινη εσωτερική (ΑΒ2)    35€
Δίκλινη εξωτερική (AS2)    55€
Τρίκλινη εσωτερική (ΑΒ3)25€
Τρίκλινη εξωτερική (Α3)    35€
Τετράκλινη εξωτερική (Α4)20€

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ