Εκδρομή στη Βουλγαρία

Share this

25

Νέο προϊόν

Αναχωρήσεις: 21/3

245,00 €

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ   5 ΜΕΡΕΣ
Σόφια, Φιλιππούπολη, Μονή Ρίλλας, Σαντάνσκι

1η μέρα: Αθήνα - Σόφια
Αναχώρηση από Αθήνα στις 06:30΄ για τον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα. Διέλευση των συνόρων και συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για την πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, τη Σόφια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Σόφια, Ξενάγηση, Βίτοσα
Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας ξενάγησης στη Σόφια θα δούμε το κτίριο του Κοινοβουλίου, το Προεδρικό Μέγαρο, καθώς και την εκκλησία του Αλεξάντερ Νέφσκι - σύμβολο της πόλης, με τους χάλκινους και χρυσούς θόλους, κτισμένη προς τιμήν των Ρώσων στρατιωτών που σκοτώθηκαν το 1878, όταν ο Ρωσικός στρατός ελευθέρωσε την Βουλγαρία από την Οθωμανική κυριαρχία. Θα δούμε επίσης την Πανεπιστημιούπολη, το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη που βρίσκεται στην είσοδο της εκκλησίας της Αγίας Σοφίας, το τζαμί Banya Bashi και την εκκλησία της Αγίας Κυριακής με τον θεόρατο θόλο της. Λίγο αργότερα θα επισκεφθούμε τον λόφο Βίτοσα. Γεύμα και χρόνος ελεύθερος στην αγορά της πόλης ή στην λεωφόρο Βίτοσα για να απολαύσετε τον καφέ σας. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Σόφια, Ολοήμερη εκδρομή στη Φιλιππούπολη
Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για μια ολοήμερη εκδρομή στην ιστορική Φιλιππούπολη. Θα περπατήσουμε στα γραφικά σοκάκια της πόλης με τα παλιά αρχοντικά, θα δούμε το σπίτι-μουσείο του Κουγιουμτζόγλου, την εκκλησία των Αγίων Κων/νου και Ελένης, τους μιναρέδες Ντζουμάγια και Ιμαρέτ, το αρχαίο Ρωμαϊκό αμφιθέατρο κ.ά. Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή νωρίς το βράδυ στη Σόφια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Σόφια - Μονή Ρίλλας - Σαντάνσκι
Πρωινή αναχώρηση για το ιστορικό μοναστήρι της Ρίλλας και το μουσείο του με τα ανεκτίμητα θρησκευτικά κειμήλια. Μετά την επίσκεψή μας συνεχίζουμε για το Σαντάνσκι. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για γνωριμία με την πανέμορφη λουτρόπολη, που είναι κτισμένη στις όχθες του ποταμού Σαντάνσκα Μπίστριτσα και έχει πάρει το όνομά της από τον Βούλγαρο επαναστάτη Γιάνε Σαντάνσκι (1872-1915). Χαρακτηριστικό της είναι το μεγάλο δέντρο στην κεντρική πλατεία δίπλα στο αρχαίο μαρμάρινο σιντριβάνι. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: Σαντάνσκι - Αθήνα
Λίγος χρόνος ελεύθερος το πρωί για τους τελευταίους περιπάτους και τις αγορές στον εμπορικό πεζόδρομο της πόλης. Αναχώρηση για τον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα και μετά τον απαραίτητο έλεγχο, συνεχίζουμε με ενδιάμεσες στάσεις για την Αθήνα, όπου φθάνουμε το βράδυ

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Είναι πιθανόν το πρόγραμμα να εκτελεστεί αντίστροφα και η διανυκτέρευση στο Σαντάνσκι να γίνει την 1Η  μέρα και όχι την 4Η . Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.
 
Αναχωρήσεις2 κλινο1 κλινο
 21/3245+ 100
                        

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
 • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις με κλιματιζόμενο πούλμαν
 • Διαμονή σε ξενοδοχείο 4* στη Σόφια και 3*sup στο Σαντάνσκι
 • Ημιδιατροφή (4 πρωινά, 3 δείπνα, 1 γεύμα)
 • Εκδρομές,  περιηγήσεις,  ξεναγήσεις, με σύγχρονα πολυτελή πούλμαν.
 • Αρχηγός - συνοδός
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Φ.Π.Α. 
 • Φόροι  ξενοδοχείων.

ΔΕΝ  ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους
 • Ποτά στα προσφερόμενα γεύματα ή δείπνα
 • Ό,τι αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό και ό,τι ρητά δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ