Εκδρομή στη Βουλγαρία

Share this

25

Νέο προϊόν

Αναχωρήσεις:  9/3, 23/3

245,00 €

ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ,  5 ΗΜΕΡΕΣ
ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ - ΜΟΝΗ ΡΙΛΛΑΣ - ΣΟΦΙΑ - ΒΙΤΟΣΑ - ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ

1Η ΗΜΕΡΑ, ΑΘΗΝΑ - ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ
Αναχώρηση στις 6.30 π.μ. από ΑΘΗΝΑ, περιοχή Λαμίας και Λάρισας μικρές στάσεις, άφιξη στο συνοριακό σταθμό του ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ. Μετά τον απαραίτητο έλεγχο, περνάμε και συνεχίζουμε για το ξενοδοχείο μας στο ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ. Τακτοποίηση, χρόνος ελεύθερος για περιπάτους στην πόλη, δείπνο, διανυκτέρευση.

2Η ΗΜΕΡΑ, ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ - ΜΟΝΗ ΡΙΛΛΑΣ - ΣΟΦΙΑ
Πρωινό και παραμένουμε για λίγο ακόμη στην πόλη του ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ για σύντομη γνωριμία με την όμορφη λουτρόπολη. Χτισμένη ανάμεσα σε δύο ποταμούς τον ΜΠΑΝΣΚΑ και ΜΠΡΣΤΙΤΖΑ και έχει πάρει το όνομα της από το Βούλγαρο επαναστάτη ΓΙΑΝ ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ. Παρατηρήστε το δέντρο στην κεντρική πλατεία 500 ετών δίπλα σε ένα αρχαίο μαρμάρινο σιντριβάνι και συνεχίστε με την πολύ ενδιαφέρουσα αγορά της πόλης. Αμέσως μετά αναχώρηση για το μοναδικό Μοναστήρι και ιστορικό μουσείο της ΡΙΛΛΑ. Επίσκεψη στα ανεκτίμητα κειμήλια και το Μουσείο του ιστορικού Μοναστηριού. Συνεχίζουμε για ΣΟΦΙΑ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και χρόνος ελεύθερος για περιπάτους, διανυκτέρευση.
 
3Η ΗΜΕΡΑ, ΣΟΦΙΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)
Πρωινό και γνωριμία με την πρωτεύουσα της Βουλγαρίας. θα δούμε τη Βουλή, το Προεδρικό Μέγαρο, την Εκκλησία - σύμβολο της πόλης του Αλεξάντερ Νέφσκι, η οποία στην κορυφή της έχει χάλκινους και χρυσούς θόλους. Χτίστηκε προς τιμή των Ρώσων στρατιωτών που σκοτώθηκαν, όταν το 1878 ο Ρωσικός στρατός ελευθέρωσε τη Βουλγαρία από την Οθωμανική κυριαρχία και θεωρείται ως η καρδιά της πόλης. Θα δούμε ακόμη την πανεπιστημιούπολη, το μνημείο του 'Αγνωστου Στρατιώτη που βρίσκεται στην είσοδο της εκκλησίας της Αγίας Σοφίας, το τζαμί Banya Bashi, αλλά και την εκκλησία της Αγίας Κυριακής, με το θεόρατο θόλο της. Λίγο αργότερα θα επισκεφθούμε το λόφο ΒΙΤΟΣΑ. Γεύμα και ακολουθεί χρόνος ελεύθερος στην αγορά της πόλης ή τη λεωφόρο Βίτοσα για να απολαύσετε τον καφέ σας. Ξεκούραση, προαιρετική διασκέδαση, διανυκτέρευση.
 
4Η ΗΜΕΡΑ, ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ
Πρόγευμα και εκδρομή στην ιστορική ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ. Πεζή περιήγηση στην παλαιά πόλη με τα γραφικά δρομάκια και τα παλιά αρχοντικά. Η ΠΑΛΑΙΑ ΠΟΛΗ, οι ΜΙΝΑΡΕΔΕΣ ΝΤΖΟΥΜΑΓΙΑ και ΙΜΑΡΕΤ, το ΑΡΧΑΙΟ ΡΩΜΑΪΚΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ, το ΣΠΙΤΙ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΓΛΟΥ και η εκκλησία Κωνσταντίνου και Ελένης είναι τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πόλης. Γεύμα προαιρετικά, επιστροφή νωρίς το βράδυ στη ΣΟΦΙΑ, δείπνο, διανυκτέρευση.
 
5Η ΗΜΕΡΑ, ΣΟΦΙΑ - ΑΘΗΝΑ
Μετά το πρωινό αναχώρηση για ΑΘΗΝΑ, με στάση στο συνοριακό σταθμό του ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ για τον απαραίτητο έλεγχο. Από την γνωστή πλέον διαδρομή παρακάμπτοντας τη συμπρωτεύουσα, φθάνουμε στην περιοχή της Λάρισας για να γευματίσουμε προαιρετικά, ενώ στην περιοχή της ΛΑΜΙΑΣ θα γίνει η τελευταία μας στάση. 'Αφιξη το βράδυ.
ΑναχωρήσειςΜέρες2 κλινο 1 κλινο
   9/3, 23/3
5245+ 100

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
  • Περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* στη ΣΟΦΙΑ & 3*sup - 4* στο ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ.
  • Ημιδιατροφή ( 4 πρωϊνά,  3 δείπνα & 1 γεύμα).
  • Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης.
  • Αρχηγός - συνοδός.
  • Φ.Π.Α.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
  • Είναι δυνατόν ορισμένες φορές η διανυκτέρευση στο ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ να γίνει την 4η ημέρα και όχι την 1η ημέρα.
  • Παιδιά έως 12 ετών, δικαιούνται έκπτωση 10%, εφόσον διαμένουν σε τρίκλινο δωμάτιο με δύο ενήλικες.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ