Εκδρομή στην Ορθόδοξη Σερβία

Share this

Νέο προϊόν

Αναχωρήσεις:  6/6, 20/6

325,00 €

                                   ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ  ΣΤΗΝ  ΟΡΘΟΔΟΞΗ  ΣΕΡΒΙΑ  6 ΗΜΕΡΕΣ
ΝΙΣ  - ΜΟΝΗ  ΜΑΝΑΣΙΓΙΑ  &  ΡΑΒΑΝΙΤΣΑ  -  ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ -  ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΦΡΟΥΣΚΑ ΓΚΟΡΑ – ΜΟΝΗ                  ΚΡΟΥΣΕΝΤΟΛ  &  ΧΟΠΟΒΟ - ΣΡΕΜΣΚΙ ΚΑΡΛΟΒΙΤΣ – ΝΟΒΙΣΑΝΤ -  ΤΟΠΟΛΑ  -  ΣΚΟΠΙΑ

1Η  ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΝΙΣ
Αναχώρηση στις 06:15  από ΑΘΗΝΑ. Ημίωρη στάση στην περιοχή της ΛΑΜΙΑΣ και συνεχίζουμε το ταξίδι μας μέσω ΛΑΡΙΣΑΣ, γεύμα προαιρετικά, ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ,  για το συνοριακό σταθμό των ΕΥΖΩΝΩΝ. Έλεγχος ταξιδιωτικών  εγγράφων και η διαδρομή μας έξω από τα Σκόπια μας οδηγεί στην περιοχή της ΝΙΣ, για δείπνο και διανυκτέρευση.

2Η  ΗΜΕΡΑ: ΝΙΣ   -  ΜΟΝΗ  ΜΑΝΑΣΙΓΙΑ  &   ΡΑΒΑΝΙΤΣΑ  -  ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ
Σύντομη  περιήγηση  στην  τρίτη  σε  πληθυσμό  πόλη  της  Σερβίας  και  αμέσως  μετά  αναχώρηση 
για  την  κοιλάδα  του  Μοράβα  για  να  επισκεφθούμε  τα  καστρομοναστήρια, ΜΑΝΑΣΙΓΙΑ  και  ΡΑΒΑΝΙΤΣΑ.  Κτισμένα  στα  τέλη  του  14ΟΥ  αιώνα αρχές  15ου  αιώνα, περιβάλλονται  από  εντυπωσιακά  τείχη και  αποτελούν  την  κορυφαία  έκφραση  της  Σχολής  Μοράβα,  αλλά   και  της  Βυζαντινής  τέχνης  στη  Σερβία. Νωρίς  το  βράδυ  θα  καταλήξουμε   στην πρωτεύουσα της Σερβίας το Βελιγράδι,  για   δείπνο  και  διαν/ση.

3Η  ΗΜΕΡΑ: ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ  (  ΞΕΝΑΓΗΣΗ )
Ξεκινάμε την πανοραμική μας ξενάγηση στην πόλη του Βελιγραδίου, από το περίφημο φρούριο Καλεμεγκτάν, σήμα κατατεθέν της πόλης, χτισμένο πάνω ακριβώς από τη συμβολή των ποταμών Σάβα και Δούναβη,  με  τη  μοναδική  θέα   προς  το Νέο Βελιγράδί και το Ζέμουν. Θα περπατήσουμε προς την Μητρόπολη του Βελιγραδίου περνώντας από το τέρμα της οδού Κνέζ Μιχαήλοβα, αγαπημένο πεζόδρομο ντόπιων και επισκεπτών με εντυπωσιακά κτίρια του 19ου αι. που τώρα στεγάζουν μοντέρνα εμπορικά μαγαζιά αλλά και κομψά καφέ και εστιατόρια. Θα συνεχίσουμε προς το νέο Βελιγράδι αφού περάσουμε τη γέφυρα Μπράνκο στον ποταμό Σάββα που χωρίζει το παλιό με το νέο Βελιγράδι, θα δούμε το μοντέρνο Βελιγράδι και θα επιστρέψουμε περνώντας από την νέα γέφυρα Άντα, για να γνωρίσουμε ένα από τα πολλά γνωστά πάρκα του Βελιγραδίου, το Τόπσιντερ. Στη συνέχεια θα προχωρήσουμε προς τις αριστοκρατικές περιοχές του Βελιγραδίου για να επισκεφτούμε το "σπίτι των λουλουδιών", το μαυσωλείο του Τίτο   και  θα  συνεχίσουμε για να φθάσουμε στο  Ναό του Αγίου Σάββα, μία  από τις μεγαλύτερες Ορθόδοξες εκκλησίες στο κόσμο. Η  περιήγηση  μας  τελειώνει  με  τη γνωστή πλατεία Σλάβια, για  να  δούμε τα βομβαρδισμένα κτίρια από τον τελευταίο πόλεμο, το κτίριο της Κυβέρνησης, τη Βουλή, το Δημαρχείο και την Πλατεία της Δημοκρατίας. Γεύμα  και ακολουθεί  χρόνος  ελεύθερος  για   περιπάτους  η προαιρετικά  μια  ΜΙΝΙ  κρουαζιέρα  στο   Δούναβη  (καιρού  επιτρέποντος). Επιστροφή  στο  ξενοδοχείο,  διαν/ση.

4Η ΗΜΕΡΑ:  ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΦΡΟΥΣΚΑ ΓΚΟΡΑ - ΝΟΒΙΣΑΝΤ - ΣΡΕΜΣΚΙ ΚΑΡΛΟΒΙΤΣ
Ολοήμερη  εκδρομή  στην πεδιάδα της Βοϊβοντίνα και τον Εθνικό δρυμό Φρούσκα Γκόρα.  Η χαμηλή οροσειρά, μήκους 80 χλμ., της Φρούσκα Γκόρα, η οποία αναπτύσσεται σε παράλληλη διάταξη με τον ρου του Δούναβη, αποτελεί τη μοναδική φυσική «παρένθεση» στην ατελείωτη πεδιάδα της επαρχίας Βοϊβοντίνας. Το βουνό φτάνει στο ψηλότερο σημείο του μόλις τα 539 μέτρα. Φιδίσιες διαδρομές, ανάμεσα σε δασωμένους λόφους με οργιαστική βλάστηση, πολύτιμη ποικιλία χλωρίδας και πανίδας, οινοποιεία, ήρεμα χωριουδάκια και μοναστήρια της περιόδου 15ου - 18ου αιώνα, όπως  το  ΧΟΠΟΒΟ  και το ΚΡΟΥΣΕΝΤΟΛ,  τα  οποία  και  θα  επισκεφθούμε, συνθέτουν ένα τοπίο μοναδικό. Θα γμωρίσουμε τη μικρή πόλη Σρεμσκι Καρλόβσκι, με το Πατριαρχείο, τη Σέρβικη Ορθόδοξη εκκλησία, το Νομαρχιακό Μουσείο και συνεχίζουμε για το Νόβισαντ, όπου το κέντρο του κοσμούν ιστορικά κτήρια διαφόρων αρχιτεκτονικών ρυθμών. Παραμονή – επίσκεψη,  γεύμα  προαιρετικά και επιστροφή  νωρίς  το  βράδυ   στο Βελιγράδι  για δείπνο  και  η  περιοχή  ΣΚΑΝΤΑΡΛΙΑ, αποτελεί  μια  πολύ  καλή  πρόταση  για  τη  βραδινή  σας  διασκέδαση, διανυκτέρευση.

5Η ΗΜΕΡΑ: ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ   - ΤΟΠΟΛΑ  -  ΣΚΟΠΙΑ
Πρωινή  αναχώρηση  για  επίσκεψη  στην   ιστορική πόλη Τopola,  κτισμένη στη καρδιά των μεγάλων σέρβικων αμπελώνων,  όπου  εδώ εκλέχθηκε  και ο  αρχηγός της πρώτης Σερβικής επανάστασης ο Εθνικός ήρωας της χώρας, Καραγεώργης Σερβίας. Από  το  λόφο  OPLENAC  με  την  Εκκλησία  του   Αγίου  Γεωργίου και  το  Μαυσωλείο  της  Σέρβικης  Βασιλικής  Οικογένειας,  θα  απολαύσουμε τη   περιοχή  πανοραμικά.  Η  διαδρομή  μας  συνεχίζουμε  για  ΣΚΟΠΙΑ,   όπου  θα  έχουμε  δείπνο  και χρόνο  ελεύθερο  για  περιπάτους,   διαν/ση.

6Η ΗΜΕΡΑ: ΣΚΟΠΙΑ  - ΑΘΗΝΑ
Μετά  το  πρωινό σύντομη   περιήγηση  της  πόλης  και  αναχώρηση  για  Αθήνα,  μέσω  του  συνοριακού  σταθμού  των  Ευζώνων, όπου  με  ενδιάμεσες  στάσεις στην  περιοχή  της   Λάρισας  και  της  Λαμίας,  θα  φθάσουμε  το  βράδυ.
Αναχωρήσεις2 κλινο1 κλινο
  6/6, 20/6
325+ 135

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
  • Πέντε διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3*plus, - 4*
  • Ημιδιατροφή (5 πρωινά, 5 δείπνα).
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, με σύγχρονο πολυτελές πούλμαν.
  • Ξεναγήσεις  σύμφωνα  με  το  πρόγραμμα.
  • Αρχηγός – συνοδός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης .
  • Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΑΝΟΝΤΑΙ:
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους
  • Ποτά στα προσφερόμενα γεύματα ή δείπνα
  • Ό,τι αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό και ό,τι ρητά δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα.