Εκδρομή Κων/πολη-Σμύρνη-Καππαδοκία οδικώς

Share this

Νέο προϊόν

Αναχωρήσεις: 2/7, 16/7, 30/7, 13/8, 17/9 ,15/10

695,00 €

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ  ΠΟΛΗ -  ΣΜΥΡΝΗ  - ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ   12 HMEΡEΣ  

ΚΟΜΟΤΗΝΗ – ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ  – ΤΡΟΙΑ – ΠΕΡΓΑΜΟ-  ΣΜΥΡΝΗ -  --ΠΑΜΟΥΚΑΛΕ -  ΑΦΡΟΔΙΣΙΑ -  ΠΡΟΚΟΠΙ – ΜΑΛΑΚΟΠΗ – ΙΧΛΑΡΑ  - ΑΓΚΥΡΑ -  ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

1Η ΗΜΕΡΑ ΑΘΗΝΑ - ΚΟΜΟΤΗΝΗ
Αναχώρηση στις 7.00 π.μ. από ΑΘΗΝΑ, ημίωρη στάση στην περιοχή της ΛΑΜΙΑΣ για καφέ και συνεχίζουμε για ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ, γεύμα προαιρετικά. Ακολούθως παρακάμπτοντας τη συμπρωτεύουσα με μικρή στάση σε καφέ της ΕΓΝΑΤΙΑΣ οδού καταλήγουμε αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στην ΚΟΜΟΤΗΝΗ. Τακτοποίηση, δείπνο προαιρετικά, χρόνος ελεύθερος για γνωριμία με την πόλη, διανυκτέρευση.

2Η ΗΜΕΡΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗ - ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ
Πρωινό και αναχώρηση για ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ. Η διαδρομή μας στο μεγαλύτερο μέρος της από την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ, αφήνοντας δεξιά την όμορφη πόλη της ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ, μας οδηγεί στα Ελληνοτουρκικά σύνορα. Mετά τον απαραίτητο έλεγχο των διαβατηρίων και τις σύντομες αγορές στα ελληνικά «DUTY FREE SHOPS» περνάμε τη γέφυρα του ΕΒΡΟΥ και τον έλεγχο των τούρκικων συνόρων για να συνεχίσουμε τη διαδρομή μας σε τουρκικό έδαφος μέχρι την ΚΕΣΑΝΗ. Μικρή στάση και συνεχίζουμε για τα ΔΑΡΔΑΝΕΛΙΑ και με το F/B για ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ. 'Αφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για γνωριμία με την πόλη. Δείπνο, διανυκτέρευση.

3Η ΗΜΕΡΑ ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ - ΤΡΟΪΑ - ΠΕΡΓΑΜΟ - ΣΜΥΡΝΗ
Πρωινό και αναχώρηση για επίσκεψη του αρχαιολογικό χώρου της ΤΡΟΙΑΣ. Περνώντας στη συνέχεια από το ΑΪΒΑΛΙ θα επισκεφθούμε την ΠΕΡΓΑΜΟ. Επίσκεψη στην αρχαία πόλη της Περγάμου και περιήγηση στη διάσημη Κόκκινη Βασιλική (μία από τις επτά αρχαιότερες εκκλησίες της Ανατολής) και στο Ασκληπιείο (ένα από τα αρχαιότερα νοσοκομεία, βρίσκεται νοτιοδυτικά της πόλης και ήταν αφιερωμένο στο θεό της υγείας). Η Πέργαμος ήταν μια δοξασμένη και πλούσια πόλη της επαρχίας Τευθρανίας της Μυσίας, στη Μικρά Ασία και πρωτεύουσα του ομώνυμου Βασιλείου. Aργά το απόγευμα καταλήγουμε στην πόλη της ΣΜΥΡΝΗΣ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και περίπατοι γνωριμίας με την πόλη, διανυκτέρευση.

4Η ΗΜΕΡΑ ΣΜΥΡΝΗ - ΕΦΕΣΣΟΣ - ΠΑΜΟΥΚΚΑΛΕ
Πρωινό και σύντομη γνωριμία - περιήγηση με την πόλη και τα αξιοθέατα, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε τις συνοικίες Κurtulus (η συνοικία του παζαριού), Κonak (στα νότια της παραλίας μετά την πλατεία του ρολογιού), Ιsmet Κaptan (το σύγχρονο κέντρο), Αlsanak (στο λιμάνι ο πρώην Φραγκομαχαλάς), το Κορδελιό και το Καντιφέ Καλέ. Αμέσως μετά αναχωρούμε για το ΣΕΛΤΣΟΥΚ, για να επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο της ΕΦΕΣΣΟΥ. Για περισσότερο από 1.000 χρόνια, ήταν μία από τις μεγαλουπόλεις του αρχαίου κόσμου και πρωτεύουσα του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας. Πρόκειται για το πλέον καλοδιατηρημένο και πολυσύχναστο αρχαιολογικό χώρο της Τουρκίας. Συνεχίζουμε με προορισμό την περιοχή του ΠΑΜΟΥΚΚΑΛΕ. Στη διαδρομή μας θα συναντήσουμε και θα επισκεφθούμε την ΑΦΡΟΔΙΣΙΑ, όπου υπήρχε σχολή γλυπτικής στην αρχαία εποχή, το Ναό της Αφροδίτης και το αρχαίο στάδιο. 'Αφιξη νωρίς το απόγευμα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και περιήγηση της πόλης, που δημιουργήθηκε όταν μία πηγή μεγάλης περιεκτικότητας σε διαλυμένο δικαρβονικό ασβέστιο χύθηκε ως καταρράκτης από την άκρη ενός γκρεμού. Το υγρό κρύωσε και σκλήρυνε αφήνοντας πίσω του εναποθέσεις ασβεστίου, διαμορφώνοντας φυσικές λίμνες, υψώματα και προεξοχές. Οι εντυπωσιακές λίμνες λευκού ασβεστίου, που εφάπτονται στις πλαγιές των βουνών, ανέκαθεν υπήρξαν από τις πιο δημοφιλείς φωτογραφίες σε αναμνηστικές κάρτες στην Τουρκία. Το Παμούκκαλε, το όνομα του οποίου στην κυριολεξία σημαίνει «κάστρο από βαμβάκι», είναι επίσης η περιοχή όπου βρισκόταν η αρχαία πόλη της Ιεράπολης. Υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα ερείπια της αρχαίας πόλης και ο χώρος αποτελεί πολύ δημοφιλή προορισμό για μία σύντομη επίσκεψη. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5Η ΗΜΕΡΑ ΠΑΜΟΥΚΚΑΛΕ - ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ/ΠΡΟΚΟΠΙ Ή ΝΕΑΠΟΛΗ
Πρωινό και αναχώρηση για ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ, όπου με ενδιάμεσες στάσεις θα τακτοποιηθούμε νωρίς το βράδυ στο ξενοδοχείο μας στο ΠΡΟΚΟΠΙ. Δείπνο και πρώτη γνωριμία με την πόλη που βρίσκεται στην καρδιά της Καππαδοκίας, στην ηφαιστειογενή περιοχή, όπου ο άνεμος και η διάβρωση εργάστηκαν αιώνες για να δημιουργήσουν τους κώνους, τα φαράγγια και τις κοιλάδες, που συνθέτουν ένα υπέροχο τοπίο. Διανυκτέρευση.

6Η ΗΜΕΡΑ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ (ΚΟΙΛΑΔΑ ΚΟΡΑΜΑΤΟΣ)
Πρωινό και ξενάγηση - γνωριμία με την περιοχή της ΚΟΙΛΑΔΑΣ του ΚΟΡΑΜΑΤΟΣ, όπου χάρη στην ομορφιά της και τους βυζαντινούς θησαυρούς που διαθέτει, είναι ένα από τα θαύματα του σύγχρονου κόσμου, η συνάντηση της φωτιάς, του νερού και του αέρα. Το λεκανοπέδιο της Καππαδοκίας έχει σχηματιστεί από διάβρωση και ανήκει σε ένα αρχαίο οροπέδιο, το έδαφος του οποίου αποτελείται από ηφαιστειακό υλικό, πολύ μαλακό, από τη συσσώρευση λάβας και λάσπης που κύλησαν από τα βουνά. Από τη διάβρωση το έδαφος σχίστηκε, δίνοντας στο τοπίο μια όψη σεληνιακή. Έτσι το οροπέδιο αλλοιώθηκε, παίρνοντας εκπληκτικά σχήματα. Συναντά κανείς, λοιπόν, στο βάθος της κοιλάδας, κώνους, κολόνες, πύργους, πυραμίδες ή βελόνες των οποίων το ύψος φτάνει μέχρι και τα τριάντα μέτρα. Υπάρχουν 360 εκκλησίες λαξεμένες μέσα στο μαλακό ηφαιστειακό υλικό. Θα επισκεφθούμε το χωριό ΖΕΛΒΕ λαξευμένο μέσα στα βράχια, το Ουτζχισάρ και την 'Αβανο, χτισμένη στις όχθες του 'Αλη ποταμού, περιοχή φημισμένη για τις βιοτεχνίες υφαντών και κεραμικών. Κλείνουμε την περιήγηση μας με επίσκεψη στην πόλη της ΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ με τα ιστορικά τείχη. Επιστροφή στο Προκόπι για δείπνο και προαιρετική διασκέδαση με χορούς των Μεβλανιάνων (Δερβίσηδων) και διανυκτέρευση.

7Η ΗΜΕΡΑ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ (ΣΙΝΑΣΣΟ - ΜΑΛΑΚΟΠΗ - ΚΟΙΛΑΔΑ ΠΕΡΙΣΤΡΕΜΑΤΟΣ)
Μετά το πρωινό ξεκινάμε την ξενάγηση μας με τον ιερό Nαό του Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης, καθώς και του Αγίου Νικολάου, στη Σινασσό. Ακολουθεί επίσκεψη - ξενάγηση στην υπόγεια πόλη της Μαλακοπής, σε βάθος 55μ. και έκταση 4.500 τ.μ. Θα γνωρίσουμε την καλοδιατηρημένη εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων και θα θαυμάσουμε τον τρούλο που παραμένει σχεδόν άθικτος, για να συνεχίσουμε με την Καρβάλη για επίσκεψη στην εκκλησία του Αγ. Γρηγορίου του Ναζιανζηνού. Ακολουθεί η κοιλάδα του Περιστρέματος (Ihlara), με τις εκπληκτικά λαξευμένες εκκλησίες στη λάβα που έχει παγώσει. Θα θαυμάσουμε ένα ιδιόμορφο τοπίο στο οποίο υπάρχουν περίπου 100 λαξευμένες εκκλησίες, τέσσερες εκ των οποίων θα γνωρίσουμε. Οι κάθετοι βράχοι κομμένοι σαν από μαχαίρι, εντυπωσιάζουν. Επιστροφή στο Προκόπι, δείπνο, διανυκτέρευση.

8Η ΗΜΕΡΑ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ - ΑΓΚΥΡΑ
Πρωινό και αναχώρηση για ΑΓΚΥΡΑ. 'Αφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και σύντομη ξενάγηση - γνωριμία με την πόλη. Μια πόλη με δύο όψεις, η μια σαφώς σύγχρονη, αποτέλεσμα της θέλησης ενός μόνο ανθρώπου, του Ατατούρκ για τη δημιουργία σπουδαίου ασιατικού κέντρου, η άλλη παλαιά και μαρτυρεί το παρελθόν της Τούρκικης πρωτεύουσας. Επίσκεψη στο Μαυσωλείο του Ατατούρκ ένα πραγματικά μεγαλοπρεπές μνημείο. Χρόνος ελεύθερος, δείπνο και διανυκτέρευση.

9Η ΗΜΕΡΑ ΑΓΚΥΡΑ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
Μετά το πρωινό αναχώρηση για Κωνσταντινούπολη με ενδιάμεσες στάσεις. 'Αφιξη αργά το απόγευμα, δείπνο και πρώτη γνωριμία με τη φωτισμένη πόλη, διανυκτέρευση.

10Η ΗΜΕΡΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)
Πρωινό και γνωριμία - ξενάγηση με τα σπουδαιότερα αξιοθέατα της «ΠΟΛΗΣ». Πρώτος σταθμός ένα από τα σπουδαιότερα τζαμιά της πόλης με έξι μιναρέδες, δεν είναι άλλο από το «ΜΠΛΕ ΤΖΑΜΙ» του ΣΟΥΛΤΑΝ ΑΧΜΕΤ. Η ξενάγηση μας συνεχίζεται με ένα από τα μεγαλύτερα σύμβολα του Χριστιανισμού, την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ. Ακολουθεί επίσκεψη στο Πατριαρχείο και την Παναγία των Βλαχερνών. Αμέσως μετά μια ΜΙΝΙ κρουαζιέρα στο ΒΟΣΠΟΡΟ προαιρετικά, θα μας χαρίσει μοναδικά τοπία. Γεύμα και η περίφημη ΣΚΕΠΑΣΤΗ ΑΓΟΡΑ (ΚΑΠΑΛΙ ΤΣΑΡΣΙ) μας περιμένει στη συνέχεια με τα 5000 μαγαζιά για ενδιαφέρουσες αγορές. Ακολουθεί ελεύθερος χρόνος το βράδυ, για βόλτα στη μεγαλύτερη πλατεία της πόλης, ΤΑΚSIM. Προαιρετική διασκέδαση σε νυχτερινό κέντρο με καλό φαγητό, μουσική και ORIENTAL. Διανυκτέρευση.

11Η ΗΜΕΡΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΚΟΜΟΤΗΝΗ
Μετά το πρωινό επίσκεψη στην περίφημη ΜΟΝΗ της ΧΩΡΑΣ, το ΜΠΑΛΟΥΚΛΗ (Μονή Ζωοδόχου Πηγής) με τα θρυλικά ψάρια και τους Τάφους των Πατριαρχών. Με όμορφες εικόνες, με τις καλύτερες εντυπώσεις και πολλά σουβενίρ, ξεκινάμε για τη ΡΑΙΔΕΣΤΟ και τα Ελληνοτουρκικά σύνορα. Μετά τον απαραίτητο έλεγχο, φθάνουμε στην πόλη της ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ. Η διαδρομή μας συνεχίζεται μέσω ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ για ΚΟΜΟΤΗΝΗ. 'Αφιξη τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο προαιρετικά, διανυκτέρευση.

12Η ΗΜΕΡΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗ - ΑΘΗΝΑ
Πρωινό και αναχώρηση για ΑΘΗΝΑ. Μικρές στάσεις για φαγητό και καφέ θα γίνουν στον ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ και την περιοχή της ΛΑΜΙΑΣ αντίστοιχα, άφιξη το βράδυ.

Υ.Γ. Είναι δυνατόν ορισμένες φορές το πρόγραμμα μα εκτελεσθεί αντίστροφα και στην Ελλάδα οι διανυκτερεύσεις να γίνουν και σε μία από τις πόλεις Ξάνθη ή Καβάλα.

Αναχωρήσεις2κλινο1κλινοΠαιδικό
2/7, 16/7, 30/7, 13/8, 17/9, 15/10
 695990 - 10%

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Eκδρομές - περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • 9 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* στην Τουρκία
  • 2 διανυκτερεύσεις στην ΕΛΛΑΔΑ σε ξενοδοχεία 3* - 4* με πρωινό.
  • Ημιδιατροφή στην ΤΟΥΡΚΙΑ (9 πρωινά & 9 γεύματα ή δείπνα).
  • Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Αρχηγός - συνοδός.
  • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ