Οδική Εκδρομή στον Πόντο & Καππαδοκία

Share this

sep

Νέο προϊόν

Αναχώρηση : 16/6

650,00 €

ΠΟΝΤΟΣ – ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ – ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ 11ήμερη


 1η μέρα ΑΘΗΝΑ – ΚΟΜΟΤΗΝΗ
 Αναχώρηση 7:00 π.μ. για Λαμία όπου στάση για καφέ. Συνεχίζουμε για Πλαταμώνα όπου θα έχουμε το μεσημεριανό μας φαγητό. Στη συνέχεια μέσω Θεσσαλονίκης – Καβάλας άφιξη στην Κομοτηνή. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 2η μέρα ΚΟΜΟΤΗΝΗ – ΣΑΦΡΑΜΠΟΛΗ
Μετά το πρωινό φτάνουμε στο τελωνείο των Κήπων, όπου θα κάνουμε τελωνειακό έλεγχο. Συνεχίζουμε για  το μαγευτικό βουνό Μπολού και από εκεί στη Σαφράμπολη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.

 3η μέρα ΣΑΦΡΑΜΠΟΛΗ – ΣΑΜΨΟΥΝΤΑ
Μετά το πρωινό ξεκινάμε για ξενάγηση στην παλιά Θεοδωρούπολη, τη σημερινή Σαφράμπολη, μια γραφική, διατηρητέα κωμόπολη, φημισμένη για το σαφράν. Στη συνέχεια ταξιδεύουμε στο εσωτερικό της Μικράς Ασίας για να γνωρίσουμε την Αμάσεια, μια πανέμορφη πόλη χτισμένη σε ένα φαράγγι του ποταμού Γιεσιλιρμάρκ, πρωτεύουσα του Μιθριδάτη και γενέτειρα του Στράβωνα. Στη συνέχεια αναχωρούμε για  την Σαμψούντα. Αμέσως με την άφιξη Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.

 4η μέρα ΣΑΜΨΟΥΝΤΑ – ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ
Μετά το πρωινό θα δούμε τη συνοικία της Αγίας Τριάδας όπου υπήρχαν ελληνικά σχολεία, το Τσινέκειο Γυμνάσιο, το Αρρεναγωγείο, το μεικτό Νηπιαγωγείο το Παρθεναγωγείο και ξεκινάμε   για Τραπεζούντα. Αμέσως με την άφιξη επίσκεψη στα τείχη της πόλης, στην Αγία Σοφία, στα θέρετρα Σογούκ-σου, όπου θα θαυμάσουμε τα παλιά αρχοντικά έπειτα θα επιστρέψουμε στο κέντρο για να δούμε τον Άγιο Ευγένιο, την Αγία Άννα, τη Χρυσοκέφαλο, το Φροντιστήριο, το αρχοντικό Θεοφύλακτου και τις τράπεζες Καπαγιαννίδη και Φωστηρόπουλου. Τέλος τακτοποίηση  στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

 5η μέρα ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ – ΜΑΤΣΟΥΚΑ – ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ
Μετά το πρωινό προσκύνημα στο μοναστήρι του 14ου αιώνα, λαξευμένο σε βράχο ύψους 1.300 μ. στο όρος Μελά, στην καρδιά των Ποντιακών Άλπεων. Επιστρέφοντας θα σταθούμε στους πρόποδες του βουνού, στης “Τρίχας το Γεφύρι” για να απολαύσουμε τη φύση. Επιστροφή στη Τραπεζούντα για ολοκλήρωση της γνωριμίας με την πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

 6η μέρα  ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ – ΣΕΒΑΣΤΕΙΑ
Πρόγευμα και φεύγουμε για την πόλη Σεβάστεια ή SIVAS όπως λέγεται σήμερα, από την Ελληνική ονομασία της βέβαια και η σημερινή, χτισμένη σε υψόμετρο 1.275μ. Στην ευρεία περιοχή του Άλη ποταμού. Υπέροχη και η διαδρομή της σημερινής ημέρας, καθώς θα κινηθούμε στην ενδοχώρα της Μ. Ασίας. Άφιξη αργά το απόγευμα τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 7η μέρα ΣΕΒΑΣΤΕΙΑ – ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ – ΠΡΟΚΟΠΙ  
Μετά το πρωινό περιήγηση στην πόλη της ΣΕΒΑΣΤΕΙΑΣ και αναχώρηση για ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ όπου περιήγηση της πόλης και επίσκεψη στο Ελληνικό χωριό ΜΟΥΤΑΛΑΣΚΙ όπου θα επισκεφθούμε την εκκλησία της κοιμήσεως της Θεοτόκου. Συνεχίζουμε για το Προκόπι όπου θα επισκεφθούμε το σπίτι και τον στάβλο που έζησε ο Άη Γιάννης ο Ρώσος. Θα περπατήσουμε στα στενά της όμορφης πόλης και στην συνέχεια θα πάμε στο ξενοδοχείο για δείπνο και διανυκτέρευση.

 8η μέρα ΠΡΟΚΟΠΙ – ΚΟΡΑΜΑ –ΑΒΑΝΟΣ-ΣΙΑΝΑΣΟ- ΠΡΟΚΟΠΙ
Πρωινό και ξεκινάμε μια συγκλονιστική μέρα. Πρώτος σταθμός η κοιλάδα του ΚΟΡΑΜΑΤΟΣ που θα μας εντυπωσιάσει με τις λαξευμένες εκκλησιές και τις νεραιδοκαμινάδες, συνεχίζουμε για Ούτσχισάρ να δούμε την Αρχαική πολυκατοικία, την κοιλάδα με τους περιστερώνες, Συνεχίζουμε για ΑΒΑΝΟ την πόλη που είναι χτισμένη πάνω στον ΑΛΙ ποταμό. Παραμονή για γεύμα και το απόγευμα επίσκεψη στην ΣΙΝΑΣΟ να δούμε την εκκλησία Κωσταντίνου και Ελένης και το παλιό Ελληνικό αρχοντικό σπίτι  που λειτουργεί τώρα σαν ξενοδοχείο. Επιστροφή στο Προκόπι, δείπνο και διανυκτέρευση.

 9η μέρα ΠΡΟΚΟΠΙ – ΚΑΡΒΑΛΗ – IHLARA – ΜΑΛΑΚΟΠΗ – ΠΡΟΚΟΠΙ  
Μετά το πρωινό επίσκεψη στη γενέτειρα του Αγίου Γρηγορίου στην Καρβάλη, ενώ καθ΄οδόν θα δούμε την κοιλάδα των μοναστηριών. Στη συνέχεια θα πάμε  στην κοιλάδα του Περιστρέμματος (Ihlara) με τις λαξευτές εκκλησίες και τέλος θα κατευθυνθούμε στη βόρεια πλευρά του τριγώνου της Καππαδοκίας που περιλαμβάνει την  υπόγεια πολυόροφη πόλη της Μαλακοπής (Drinkuyu). Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 10η μέρα ΠΡΟΚΟΠΙ – DENIZLI
Πρόγευμα και αναχωρούμε για το Ντενιζλί, μια πόλη κοντά στο Παμούκαλε. Η διαδρομή μας ενδιαφέρουσα , με πολλές εναλλαγές τοπίου. θα περάσουμε από το το μεγαλύτερο καραβάν σεράι των Σελτζούκων τούρκων, το Σουλτάν Χάνι, το Ικόνιο με το μαυσωλείο των Δερβίσηδων και το μοναστήρι Μεβλανά. Αργά το απόγευμα τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διαν/ση.

 11η μέρα DENIZLI – ΤΣΕΣΜΕ  – ΧΙΟΣ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Αναχώρηση μετά το πρωινό, μέσω Σμύρνης για τον Τσεζμέ απ’ όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο για Χίο. Άφιξη στο νησί της Χίου και μετεπιβίβαση στο πλοίο για Πειραιά. Τακτοποίηση στις καμπίνες και νωρίς το πρωί άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά.
Αναχώρηση2 κλινο1 κλινο
16/6650+ 300

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • 9 Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* σε δίκλινα δωμάτια με πρωινό και βραδινό στην Τουρκία
  • 1 διανυκτέρευση με πρωινό στην Κομοτηνή
  • Εισιτήρια πλοίου Χίος-Πειραιάς σε 4κλινες καμπίνες
  • Εισιτήρια πλοίου Τσεζμέ-Χίος
  • Διαδρομές - περιηγήσεις - ξεναγήσεις με πολυτελές πούλμαν
  • Έμπειρος συνοδός
  • Τοπικός ξεναγός

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ