Διακοπές στο Πουκέτ

Share this

Νέο προϊόν

Καθημερινές Αναχωρήσεις

524,00 €

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΟ ΠΟΥΚΕΤ ΤΗΣ ΤΑΥΛΑΝΔΗΣ


Το Πουκέτ είναι μια από τις νότιες επαρχίες  της Ταϊλάνδης. Γειτονικές επαρχίες είναι βόρεια η επαρχία Πανγκ Νγκα (Phang Nga) και ανατολικά η επαρχία Κράμπι, αλλά δεδομένου ότι το Πουκέτ είναι νησί δεν έχει χερσαία σύνορα.

Το Πουκέτ, που το μέγεθός του είναι κάπως μικρότερο από εκείνο της Σιγκαπούρης, αποτελεί το μεγαλύτερο νησί της Ταϊλάνδης. Το νησί συνδέεται με την ηπειρωτική χώρα με δύο γέφυρες. Βρίσκεται στα ανοιχτά της δυτικής ακτής της Ταϊλάνδης στη Θάλασσα Ανταμάν. Το Πουκέτ παλαιότερα όφειλε τον πλούτο του στον κασσίτερο και το καουτσούκ και έχει μια πλούσια και συναρπαστική ιστορία. Το νησί βρισκόταν πάνω σε μια από τις σημαντικότερες εμπορικές οδούς ανάμεσα στην Ινδία και την Κίνα και αναφερόταν συχνά στα αρχεία καταγραφής ξένων πλοίων Πορτογάλων, Γάλλων, Ολλανδών και Άγγλων εμπόρων. Η περιοχή στις μέρες μας αντλεί μεγάλο μέρος των εσόδων της από τον τουρισμό.
Μια από τις πιο δημοφιλείς τουριστικές περιοχές (και περιοχή με μεγάλο τουριστικό συνωστισμό) στο Πουκέτ είναι η παραλία Πατόνγκ (Patong) στο κέντρο της δυτικής ακτής του νησιού, ίσως και λόγω της εύκολης πρόσβασης στη φαρδιά και μεγάλη παραλία. Το μεγαλύτερο μέρος της νυχτερινής ζωής και των φθηνών καταστημάτων του Πουκέτ συγκεντρώνονται εδώ και η περιοχή έχει αναπτυχθεί με ραγδαίο ρυθμό. Άλλες δημοφιλείς παραλίες βρίσκονται νότια της Πατόνγκ, όπως οι παραλίες Καρόν, Κάτα, Κάτα Νόι και επιπλέον κοντά στο νότιο άκρο του νησιού οι παραλίες Νάι Χαρν και Ραγουάι. Στα βόρεια της Πατόνγκ βρίσκονται οι παραλίες Καμάλα, Σουρίν και Μπανγκ Τάο. Εκτός της Πατόνγκ οι υπόλοιπες περιοχές παρουσιάζουν μια πιο ήρεμη πρόταση για διακοπές. Υπάρχουν πολλά νησιά στα νοτιοανατολικά. Υπάρχουν πολλά κοραλλιογενή νησιά στα νότια του Πουκέτ, τα νησιά Σιμιλάν στα βορειοδυτικά και τα νησιά Πι Πι στα νοτιοανατολικά. Οι κάτοικοι ασχολούνται ιδιαίτερα με το τουρισμό, ικανοποιώντας και τη ζήτηση των επισκεπτών για snorkeling (κολύμβηση με μάσκα και αναπνευστήρα) και για καταδύσεις.

Το Πουκέτ έχει τροπικό κλίμα και πιο συγκεκριμένα τροπικό κλίμα που χαρακτηρίζεται από μουσώνες, με μια ξηρή περίοδο από Νοέμβριο έως Απρίλιο και μια βροχερή περίοδο από Μάιο έως Οκτώβριο. Οι μέσες θερμοκρασίες παραμένουν σταθερές καθ'όλη τη διάρκεια του έτους. Οι μέσες υψηλές θερμοκρασίες κυμαίνονται από 29 °C έως 33 °C. Οι μέσες χαμηλές κυμαίνονται από 23 °C έως 26 °C

Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Πουκέτ βρίσκεται στο βόρειο μέρος του νησιού. Υπάρχουν πολλές τακτικές πτήσεις, καθώς και πτήσεις τσάρτερ, τόσο εσωτερικές, όσο και από άλλες περιοχές της Ασίας, της Αυστραλίας, της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής.

Δεν υπάρχει σιδηροδρομική σύνδεση του Πουκέτ με την ηπειρωτική Ταϊλάνδη, όμως τα τρένα πηγαίνουν μέχρι την κοντινή Σουράτ Τανί (Surat Thani). Τα Songthaews (σονγκτέο) (αγροτικά οχήματα με ειδικά διαμορφωμένες σκεπαστές καρότσες που φέρουν πάγκους αριστερά και δεξιά και χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά επιβατών) αποτελούν κοινό τρόπο μεταφοράς στο Πουκέτ. Τα songthaews περνάνε από τις πόλεις και τις παραλίες. Υπάρχουν επίσης δρομολόγια συμβατικών λεωφορείων, καθώς και μοτοσυκλέτες-ταξί που τις συναντά κανείς σε μεγάλο αριθμό στις κύριες πόλεις και στην παραλία της Πατόνγκ. Τα παραδοσιακά τουκ τουκ (τρίκυκλα ταξί) έχουν αντικατασταθεί από μικρά βαν, κατά κύριο λόγο κόκκινου χρώματος, αν και μερικά είναι κίτρινα ή πράσινα. Τα σονγκτέο είναι η φθηνότερη λύση μεταφοράς για διαδρομές από πόλη σε πόλη πάνω στο νησί.

ΓΙΑ ΤΙΜΕΣ & ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ  ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ