Αποδράσεις Καλαμπάκα - Μετέωρα - Τρίκαλα

Share this

Νέο προϊόν

Καθημερινές Αναχωρήσεις

65,00 €

Απόδραση σε Καλαμπάκα & Μετέωρα & Τρίκαλα
2 Μέρες οδικώς  //  Αναχωρήσεις :  Κάθε μέρα.

1η μέρα : Αναχώρηση το πρωί από Αθήνα , στάση στην Λαμία για καφέ και άφιξη στην Καλαμπάκα του νομού Τρικάλων. Η Καλαμπάκα είναι κτισμένη δίπλα στο γεωλογικό φαινόμενο των Μετεώρων και κοντά της περνάει ο Πηνειός ποταμός. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Σας προτείνουμε μια επίσκεψη στην μαγευτική πόλη των Τρικάλων ( 22 χλμ από Καλαμπάκα ). Τα Τρίκαλα είναι μια πόλη κτισμένη πάνω στην αρχαία Τρίκκη η οποία ιδρύθηκε γύρω στην 3η χιλιετία π.Χ. από την νύμφη Τρίκκη, κόρη του Πηνειού. Η πόλη ήταν σημαντική κατά την αρχαιότητα αφού εδώ έζησε ο Ασκληπιός , που ήταν και βασιλιάς της πόλης. Σήμερα είναι το έμβλημα του Δήμου Τρικκαίων.
Αξίζει να επισκεφθείτε το Ασκληπιείο της αρχαίας Τρίκκης, το Βυζαντινό κάστρο του Ιουστινιανού, τον Μύλο Ματσόπουλου που κατασκευάστηκε το 1884 και σήμερα κάθε Χριστούγεννα φιλοξενεί τον Μύλο των Ξωτικών.
Την πόλη διασχίζει ο Ληθαίος ποταμός. Η Κεντρική Γέφυρα η οποία κατασκευάστηκε το 1886 από Γάλλους μηχανικούς ενώνει τον πεζόδρομο της Ασκληπιού με την κεντρική πλατεία.
Τα Τρίκαλα είναι μια ζωντανή πόλη που έχει ενσωματώσει πρωτοποριακές τεχνολογίες στην καθημερινή ζωή των κατοίκων της και προσφέρει πολλές επιλογές στον επισκέπτη σε εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία, καφέ-μπαρ και νυκτερινή διασκέδαση. Επιστροφή στην Καλαμπάκα, δείπνο σε ένα από τα καλά εστιατόρια της πόλης και διανυκτέρευση.

2η μέρα : Πρωινό στο ξενοδοχείο , και στην συνέχεια σας προτείνουμε μια επίσκεψη σε κάποια από τα πιο σημαντικά μοναστήρια των Μετεώρων.
Τα Μετέωρα είναι ένα σύμπλεγμα από βράχους ψαμμίτη που υψώνονται σε περίπου 200 μέτρα από το έδαφος , έξω από την Καλαμπάκα. Τα μοναστήρια των Μετεώρων άρχισαν να ανεγείρονται από μοναχούς που έφθασαν στην περιοχή από το Άγιο ‘Ορος γύρω στον 11ο αιώνα. Με την πάροδο του χρόνου η μοναστηριακή πολιτεία ενισχύθηκε και έφθασε στην ακμή της κατά τον 16ο και 17ο αιώνα , που λειτουργούσαν 24 μοναστήρια. Μέχρι τις αρχές του 19ου αιώνα η πρόσβαση των ανθρώπων και των αγαθών γινόταν με το δίχτυ ή το καλάθι.
Σήμερα τα μοναστήρια που είναι επισκέψιμα είναι έξι : Η Μονή του Αγίου Νικολάου του Αναπαυσά, η Μονή Μεταμόρφωσης του Σωτήρος ή Μεγάλο Μετέωρο, η μονή των Αγίων Πάντων ή Βαρλαάμ, η Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδος, η Ιερά Μονή του Αγίου Στεφάνου. Μετά την επίσκεψη στα μοναστήρια επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση στην Λαμία.

κατά άτομο

σε τρίκλινο

κατά άτομο

σε δίκλινο

Μονόκλινο

Παιδικό

Με διαμονή στο

Ξενοδοχείο

65 €

75 €

95 €

35 €

Hotel  Galaxy

75 €

80 €

100 €

39 €

Hotel Kaikis

75 €

80 €

100 €

39 €

Hotel Kosta Famissi

80 €

90 €

125 €

45 €

Hotel Amalia


ΣΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ:
  • Μία διανυκτέρευση με πρωινό, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Καλαμπάκας .
  • Αυτοκίνητο για 2 μέρες ( κατηγορίας Α ) που περιλαμβάνει:
  • Μικτή Ασφάλεια με απαλλαγή.
  • Απεριόριστα χιλιόμετρα.
  • Ασφάλεια κλοπής με απαλλαγή.
  • 24ωρη Οδική Βοήθεια.
  • Ένας Επιπλέον Οδηγός.
  • Όλοι οι φόροι.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης Tour Operator.

* Δεν περιλαμβάνεται ο φόρος διαμονής , ανά διανυκτέρευση ο οποίος καταβάλλεται  επιτόπου από τους πελάτες στο ξενοδοχείο.
**  Η παιδική τιμή ισχύει για παιδί κάτω των 10 ετών , μαζί με 2 γονείς.
*** Υπάρχει δυνατότητα παράτασης της εκδρομής.
**** Οι τιμές διαφοροποιούνται κατά τις εορταστικές περιόδους.
***** Για  την ενοικίαση αυτοκινήτου απαιτείται :
α) έγκυρη άδεια οδήγησης αυτοκινήτου με την απαραίτητη προϋπόθεση ο οδηγός να είναι άνω των 23 ετών και να κατέχει την άδεια τουλάχιστον 1 χρόνο. β) την προσωπική πιστωτική κάρτα του οδηγού για την δέσμευση της εγγύησης. γ) όλοι οι όροι και προϋποθέσεις οι αναλυτικές καλύψεις περιέχονται στο συμβόλαιο που υπογράφει ο πελάτης κατά την παραλαβή του αυτοκινήτου. δ) Οι κλήσεις και τα πρόστιμα συνεπεία παραβάσεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας επιβαρύνουν τον Μισθωτή. ε) Ο μισθωτής οφείλει να επιστρέψει το αυτοκίνητο με την ίδια ποσότητα καυσίμου που το παρέλαβε. στ) οι όροι και προϋποθέσεις δύναται να σταλούν και εκ των προτέρων κατόπιν αιτήματος του οδηγού.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ