Πώληση!
Εκδρομή Σαν Σεμπάστιαν - Μπιλμπάο

Εκδρομή Σαν Σεμπάστιαν - Μπιλμπάο

Share this

grf

Νέο προϊόν

Αναχωρήσεις : 07/6, 14/6, 21/6

785,00 €

-50,00 €

835,00 €

Σαν Σεμπαστιάν– Μπιλμπάο, Μαγική Χώρα των Βάσκων- 7ημ.
Τέχνη & Γαστρονομία στο απόγειο
Γκερνίκα, Ονταρίμπια, Μπιαρίτζ, Παμπλόνα, Σανταντέρ, Σαντιλιάνα ντελ Μαρ, Σπήλαιο Αλταμίρα

1Η ημέρα: ΑΘΗΝΑ – ΜΠΙΛΜΠΑΟ -ΜΠΙΑΡΙΤΖ(Biarritz) – ΟΝΤΑΡΙΜΠΙΑ(Hondarribia) – ΣΑΝ ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ:

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και απευθείας πτήση για Μπιλμπάο. Άφιξη και εκδρομή στα πανέμορφα τουριστικά θέρετρα του Βισκαικού κόλπου, το γαλλικό Μπιαρίτζ και την ισπανική Ονταρίμπια. Διασχίζοντας το Ισπανικό έδαφος και μπαίνοντας πλέον σε γαλλικό επισκεπτόμαστε το κοσμοπολίτικο Μπιαρίτζ, στις ακτές του Ατλαντικού Ωκεανού, γνωστό παγκοσμίως στους λάτρεις του Surf. Το Μπιαρίτζ  έγινε διάσημο στο 19ο αιώνα από την αυτοκράτειρα Ευγενία και το παλάτι της στην παραλία. Την δεκαετία του ’70 το Μπιαρίτζ ήταν η πιο διάσημη λουτρόπολη της Ευρώπης. Μεγαλοπρεπή κτίρια, όμορφες παραλίες, βασκικές γεύσεις και διάσημοι επισκέπτες συνθέτουν το παζλ του κοσμικού αυτού γαλλικού θερέτρου. Χρόνος ελεύθερος για βόλτες και καφέ. Στη συνέχεια επιστρέφουμε σε ισπανικό έδαφος φτάνοντας στην Ονταριμπία (Hondarribia). Η μικρή πανέμορφη καστροπολιτεία εκτείνεται στις εκβολές του ποταμού Μπιδασόα. Το πολεοδομικό της συγκρότημα συνεχίζεται δίχως διακοπή στις γειτονικές Ιρούν και Εντάιγ που συνεργάζονται στα πλαίσια της ομώνυμης διασυνοριακής κοινοπραξίας  και της ευρύτερης ευρωπόλης Μπαγιόν-Σαν Σεμπαστιάν. Εκεί θα έχουμε το χρόνο να περιπλανηθούμε στα παραμυθένια σοκάκια και να απολαύσουμε τα πεντανόστιμα pintxos της βασκικής κουζίνας. Το απόγευμα επιστροφή στο Σαν Σεμπαστιάν. Διανυκτέρευση.

2Ηημέρα: ΣΑΝ ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ
(Ξενάγηση, βόλτες στην LaConcha και στα υπέροχα σοκάκια,  ασύγκριτη γαστρονομία):

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και ακολουθεί η ξενάγηση μας στην πρωτεύουσα της παγκόσμιας γαστρονομίας, με τα 6 βραβευμένα Michelin εστιατόρια,  η οποία χαρακτηρίζεται και ως η βασίλισσα της Χώρας των Βάσκων. Το Σαν Σεμπαστιάν (San Sebastián) ή Ντονόστια ιδρύθηκε το 1524 και η παλαιά πόλη στηρίζεται σε έναν αμμώδη ισθμό που συνδέει την ηπειρωτική χώρα με το δύσκολο και απότομο λόφο του Ουρχέλ. Θα περιπλανηθούμε στα στενά γραφικά σοκάκια της Παλιάς Πόλης (ParteVieja) για να θαυμάσουμε παλιά κτίρια γοτθικού ρυθμού που σήμερα φιλοξενούν παραδοσιακά μπαρ και εστιατόρια, που σφύζουν από ζωή όλη μέρα.  Θα καταλήξουμε στην CalleMayor (μεγάλο δρόμο) για να δούμε τον Καθεδρικό Ναό σε νεογοτθικό ρυθμό και τα υπέροχα βιτρό και στη συνέχεια θα δούμε την μπαρόκ εκκλησία της Σάντα Μαρία Κόρο. Φυσικά δεν θα παραλείψουμε τη διαδρομή Gernikako Arbola, τη λεωφόρο που διασχίζει τον ποταμό Itsasadarra με τις υπέροχες γέφυρες, καθώς και τον παραλιακό πολυφωτογραφημένο δρόμο Mirakontxa. Σας συστήνουμε να έχετε μαζί το μαγιό σας, απολαμβάνοντας την παραλία. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό και μεζέδες στα σοκάκια της πόλης, ή σε κάποιο από τα περίφημα πολυτελή εστιατόρια της πόλης. Διανυκτέρευση.

3Ηημέρα: ΣΑΝ ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ

(Εκδρομή στην ΠΑΜΠΛΟΝΑ και επιστροφή στο Σαν Σεμπαστιάν με πρόταση για την εμπειρία Spa «La Perla» στο ηλιοβασίλεμα):
Πρωινό στο ξενοδοχείο και εξόρμηση στην Παμπλόνα. Νωρίς το απόγευμα, επιστροφή στο ειδυλλιακό Σαν Σεμπαστιάν και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος και προτείνουμε να τον απολαύσετε στο Spa «La Perla», πάνω στη διάσημη παραλία La Concha, όπου υπό τη συνοδεία του ηλιοβασιλέματος, θα απολαύσετε στιγμές χαλάρωσης και θέα σε όλο τον πανέμορφο κόλπο της πόλης. Διανυκτέρευση.

4Η ημέρα: ΣΑΝ ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ –Μουσείο Balenciaga - ΓΚΟΥΕΡΝΙΚΑ – ΜΠΙΛΜΠΑΟ:

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τον πρώτο μας προορισμό, την ιστορική Γκερνίκα (Guernica), την πόλη που έμεινε στην ιστορία λόγω του ανελέητου βομβαρδισμού της στις 26 Απριλίου 1937 από την ναζιστική αεροπορία του Αδόλφου Χίτλερ με τη συγκατάθεση του ΙσπανούδικτάτοραΦρανθίσκο Φράνκο. ΟΠικάσο, επηρεασμένος από την ολοσχερή καταστροφή της Γκουέρνικα και το φρικτό αυτό έγκλημα κατά του βασκικού λαού, δημιούργησε μια τεράστια αινιγματική σύνθεση, με ακρωτηριασμένες μορφές ανθρώπων και ζώων - μια αλληγορική άποψη του καλλιτέχνη για τη φρίκη, τη βία, τον βομβαρδισμό αμάχων και την κτηνωδία του πολέμου. Θα επισκεφθούμε το Guernika Peace MuseumFoundation, καθώς και τον Οίκο των Γενικών Συνελεύσεων της Βισκάιας (Casa de JuntasGenerales de Vizcaya), την αίθουσα σύγκλισης της αντιπροσωπευτικής συνέλευσης της Βισκάγιας, στην καρδιά της οποίας βρίσκεται το Δέντρο της Γκερνίκα (GernikakoArbola), σύμβολο των βασκικών νόμων και ελευθεριών. Σύμφωνα με την αρχαία παράδοση, οι κάτοικοι, συγκαλούσαν συνελεύσεις κάτω από την βελανιδιά και συζητούσαν τα τρέχοντα θέματα της κοινότητας. Επόμενος σταθμός στο δρόμο μας για το ασύγκριτο Σαν Σεμπαστιάν, η πανέμορφη παραθαλάσσια Γκετάρια είναι της επαρχίας Gipuzkoa. Αυτό το παραθαλάσσιο χωριό βρίσκεται στην ακτή Urola, με το Zarautz στα ανατολικά και τη Zumaia στα δυτικά. Αφού περιηγηθούμε πανοραμικά στα ομορφότερα σημεία της πόλης, προαιρετικά θα έχουμε τη δυνατότητα να επισκεφθούμε τον διάσημο οίκο Cristobal Balenciaga Museum. Θα υπάρξει επίσης ελεύθερος χρόνος για φαγητό στα σοκάκια της πόλης, με τα περίφημα tapas και το εξαιρετικό τοπικό κρασί. Νωρίς το απόγευμα, μεταφορά στο ειδυλλιακό Σαν Σεμπαστιάν και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος και προτείνουμε να τον απολαύσετε στο Spa «La Perla», πάνω στη διάσημη παραλία La Concha, όπου υπό τη συνοδεία του ηλιοβασιλέματος, θα απολαύσετε στιγμές χαλάρωσης και θέα σε όλο τον πανέμορφο κόλπο της πόλης. Διανυκτέρευση.

5Η ημέρα: ΜΠΙΛΜΠΑΟ (Ξενάγηση πόλης και Μουσείο Guggenheim):
Πρωινό σε μπουφέ. Σήμερα θα πραγματοποιηθεί η ξενάγηση της πόλης που εκτείνεται κατά μήκος του ποταμού Νερβιόν, στις όχθες του οποίου αναπτύχθηκαν όλες οι συνοικίες της. Σε αυτό το ποτάμι οφείλει εξ άλλου το Μπιλμπάο και το όνομά του - bialbo στα βασκικά σημαίνει "δύο όχθες". Περπατώντας σε ένα από τα ωραιότερα ιστορικά κέντρα, βλέπουμε την αψιδωτή Πλάθα Νουέβα, το εντυπωσιακό θέατρο Αριάγα κατά το πρότυπο της γαλλικής Όπερας, την γέφυρα Αρενάλ, τον Καθεδρικό ναό και την περίφημη Γκραν Βία με τα κομψά καταστήματα. Το ίδρυμα Σολομών Ρ. Γκουγκενχάιμ επέλεξε το Μπιλμπάο να είναι η πόλη του Ευρωπαϊκού του παραρτήματος και κατασκευάστηκε εδώ το περίφημο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης Γκουγκενχάιμ - σήμα κατατεθέν της πόλης από το 1997. Προαιρετική επίσκεψη στο μουσείο που είναι ένα από τα καλύτερα του είδους του στην Ισπανία. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

6Η ημέρα: ΜΠΙΛΜΠΑΟ - ΣΑΝΤΙΓΙΑΝΑ ΝΤΕΛ ΜΑΡ - ΣΑΝΤΑΝΤΕΡ:
Πρωινό στο ξενοδοχείο καιαναχώρηση για τη Σαντιγιάνα ντελ Μαρ. Η παλιά πόλη με τα χαρακτηριστικά μπαλκόνια της και τα λουλούδια είναι πανέμορφη. Ολόκληρο το χωριό, με τα παλαιά κτήρια και τις πέτρινες οικίες, τα λιθόστρωτα σοκάκια κλπ., έχει χαρακτηριστεί από την Unesco, μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής  κληρονομιάς. Προαιρετικά, αν υπάρχει χρόνος, θα δούμε το μουσείο της Altamira, με παραστάσεις από τα προϊστορικά ομώνυμα σπήλαια. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το  Σανταντέρ, πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της αυτόνομης κοινότητας και ιστορικής περιοχής της Κανταβρίας, στις βόρειες ακτές της Ισπανίας,  παραθαλάσσια πόλη, παλαιό επίνειο του βασιλείου της Καστίλης. Κατά τη διάρκεια του μεσαίωνα, από το λιμάνι αυτό γινόταν το θαλάσσιο εμπόριο της Ισπανίας, αργότερα δε, στις αρχές του 20ού αιώνα, υπήρξε και η θερινή διαμονή των βασιλέων, εξ ου και τα υπέροχα ανάκτορα PalacioMagdalena. Πανοραμική περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης και χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή στο Μπιλμπάο και ελεύθερος χρόνος για να απολαύσετε για πρώτη φορά τις γαστρονομικές εκπλήξεις της πόλης. Διανυκτέρευση.

7Η ημέρα: ΜΠΙΛΜΠΑΟ (ελεύθερη μέρα):
Πρωινό στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για να απολαύσετε την CascoViejo, την κλειστή αγορά τροφίμων της Ribera, την Plaza Nueva και το περίφημο CaféIruna, καθώς και κάθε μυστικό αυτής της ζωντανής πόλης. Διανυκτέρευση.
ΑναχωρήσειςΈκπτωση*2 κλινο1 κλινο
7/6, 14/6- 50 €8351.235
21/6- 50 €9251.325
* Η Έκπτωση - 50 € / άτομο ισχύει για κρατήσεις έως 30 μέρες πριν την αναχώρηση για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
Περιλαμβάνονται:
  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα - Μπιλμπάο - Αθήνα με τις απευθείας πτήσεις της Volotea.
  • Πολυτελές κλιματιζόμενο  πούλμαν  για τις μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Μεταφορές από/προς αεροδρόμιο εξωτερικού.
  • Διαμονή σε επιλεγμένα κεντρικά ξενοδοχεία ή παρόμοια από τα αναγραφώμενα: (Silken Amara Plaza 4* στο Σαν Σεμπαστιάν) & (Hotel Abando4* στο Μπιλμπάο).
  • Πρωινό μπουφέ  καθημερινά.
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Έμπειρος αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας.
  • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.
  • Μια χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά.
  • Μια βαλίτσα μέχρι 20 κιλά.

Δεν περιλαμβάνονται:
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Φόροι αεροδρομίων&ξενοδοχείων (265€).  
  • Check points (25€).
  • Προαιρετική ενισχυμένη ασφάλεια με καλύψεις covid (20€).

Πτήσεις
  • Αναχώρηση:  V73505  Αθήνα – Μπιλμπάο   05.00  - 07.30  
  • Επιστροφή:    V73504 Μπιλμπάο – Αθήνα    22.50 -  03:15

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ